Mänttä-Vilppulassa todettiin uusi koronatartuntaketju kouluissa ja päiväkodissa, 70 asetettu karanteeniin – ketjun alkupää on tiedossa - Koronavirus - Aamulehti

Mänttä-Vilppulassa todettiin uusi koronatartuntaketju kouluissa ja päiväkodissa, 70 asetettu karanteeniin – ketjun alkupää on tiedossa

Tähän mennessä sairastuneita on viisi ja karanteeniin asetettuja 70. Ketju liittyy aiempaan

Sairastuneita ja karanteeniin asetettuja on Vilppulankosken koulussa, Vilppulankosken päiväkodissa ja Kolhon koulussa.­

17.1. 18:15

Aamulehti

Mänttä-Vilppulassa on todettu uusi koronatartuntojen ketju. Sairastuneita on viisi ja karanteeniin asetettuja altistuneita 70.

Kaupungin tiedotteen mukaan sairastuneita ja karanteeniin asetettuja on Kolhon koulussa, Vilppulankosken päiväkodissa ja Vilppulankosken koulussa. Altistumisia on samoissa paikoissa.

Jäljitystyö on aloitettu lauantaina 16. tammikuuta.

Kolhon koulussa sekä Vilppulankosken päiväkodissa ja koulussa altistuneita on asetettu karanteeniin. Lisäksi muut Vilppulankosken päiväkodin henkilöstöstä ja lapsista ovat saaneet koronavilkku-tyyppisen varoituksen, mutta heitä ei ole asetettu karanteeniin. Sen tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomiota siihen, että he seuraavat vointiaan tarkasti.

Hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki kertoo, että karanteeniin on asetettu he, jotka ovat olleet lähikontaktissa. Muita on varoitettu, koska lyhytkestoinen altistuminen esimerkiksi ulkoilmassa ei ole peruste karanteenille. Ihmisten on kuitenkin hyvä tiedostaa, että oireita on tarkkailtava ja vähäisistäkin oireista on syytä hakeutua testiin.

Marjamäen mukaan nyt todetut tartunnat liittyvät torstaina todettuun koronavirustartuntaan.

– Siitä on nyt muodostunut ketju, ja senkin lähde on tiedossa. Vaikka jäljitystä lähdettiin tekemään, niin oli ehtinyt tapahtua altistusta ja tästä muodostui ketju.

Marjamäki kertoo, että toistaiseksi etäopetukseen siirtyvät vain karanteeniin asetetut lähikontaktissa olleet.

– Tämän tilannekuvan perusteella se ei ole tarpeen. Jos tilanne pahenee, niin sitten asiaa pohditaan uudelleen. Se on kyllä työkalupakissa mahdollisuutena, jos ketjun tilanne tulee haasteellisemmaksi.

Marjamäki sanoo, että päätökseen vaikutti se, että kyse on todennäköisesti edelleen perusmuotoisesta viruksesta eikä muunnoksesta. Perusmuotoisen viruksen ei ole todettu kovin helposti tarttuvan lapsiin ja nuoriin päiväkodeissa tai koulussa.

Kaupunki korostaa tiedotteessa kokoontumisrajoituksen noudattamista ja maskisuosituksia olisi tärkeää noudattaa.

Yleisötilaisuuksissa on noudatettava maksimissaan 10 hengen kokoontumisrajoitusta ja samaa rajoitusta suositellaan noudatettavan myös yksityistilaisuuksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?