Pirkanmaalla 21 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 21 uutta koronavirustartuntaa – viikon tartuntamäärä yli kaksinkertaistui viime viikosta

Koko viikolla ilmoitettujen uusien tartuntojen saldo on 150.

Pirkanmaan yli 2000 tartunnasta epidemian aikana valtaosa on todettu tamperelaisilla.­

17.1. 9:20

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 21 uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays raportoi lauantaina todetut tartunnat sunnuntaina aamulla.

Fimlab tutki Pirkanmaalta 1 140 koronanäytettä. Määrä on muutamia satoja enemmän kuin kolmena edellisenä päivänä.

Lauantaina Tays kertoi 18 uudesta tartunnasta. Viikon suurimmasta lukemasta raportoitiin perjantaina, jolloin Tays kertoi 38 uudesta tartunnasta.

Tällä viikolla Tays on raportoinut yhteensä 150 uudesta tartunnasta.

Pirkanmaan uusien koronatartuntojen määrä on kasvanut tällä viikolla yli kaksinkertaiseksi viime viikkoon verrattuna. Tays kertoi koko viime viikolla 73 uudesta koronatartunnasta Pirkanmaalla. Toissa viikolla tartuntoja oli 76.

Korkeimmillaan tartuntamäärät olivat marras-joulukuun vaihteessa, jolloin uusia tartuntoja oli parin viikon ajan yli 200 viikossa.

Pirkanmaalla on nyt todettu 2 107 koronavirustartuntaa koko pandemian aikana.

Fimlab kertoi sunnuntaina verkkosivuillaan, että keskimääräinen aika koronanäytteenotosta tuloksen saamiseen oli 20 tuntia. Näytemäärän vaihtelusta johtuen Fimlab kuitenkin ohjeistaa varautumaan 1–2 päivän aikaan.

Yli puolet pandemian aikana testeillä vahvistetuista tartunnoista on todettu tamperelaisilla. Tartuntoja on tähän mennessä 1 254. Yli sata tartuntaa on ollut Pirkanmaan kunnista Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?