Pirkanmaalla todettiin loppiaisena 19 uutta koronatartuntaa. - Koronavirus - Aamulehti

THL: Pirkanmaalla kahdeksassa kunnassa uusia tartuntoja – Pirkanmaalla todettiin 19 uutta koronavirustartuntaa

Juupajoki, Kihniö ja Urjala sekä vuoden alusta Pirkanmaahan liittynyt Kuhmoinen edelleen ilman tilastomerkintää. Alle viiden tartunnan kuntia ei ilmoiteta Tartuntatautirekisteriin.

Pirkanmaalla todettiin loppiaisena 19 uutta koronatartuntaa.­

7.1. 9:23

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu keskiviikkona 19 uutta koronatartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays torstaina.

Sunnuntaina tartuntoja todettiin viisi, maanantaina seitsemän ja tiistaina 14. Kaikkiaan tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla 1 929.

Fimlabissa analysoitiin 905 näytettä Pirkanmaan alueelta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu 223 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on nyt rekisteröity 37 772.

Pirkanmaalla THL on kirjannut uusia koronatartuntoja kahdeksaan kuntaan. Lisäystä on tullut Tampereelle yhdeksän (yhteensä 1140), Virroille kaksi (21), Lempäälään yksi (114), Mänttä-Vilppulassa yksi (36), Nokialla yksi (112) ja Valkeakoskella yksi (73). Lisäksi yksi tartunta todettiin myös Orivedellä (23) ja Pälkäneellä (13).

Luvut perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka päivittyvät muutaman päivän viiveellä. Alle viiden tartunnan kuntia ei ilmoiteta. Pirkanmaalla sellaisia ovat Juupajoki, Kihniö ja Urjala sekä vuoden alusta Pirkanmaahan liittynyt Kuhmoinen.

Taysin erityisvastuualueella uusia kuolemantapauksia on tullut ilmi tiistain jälkeen kolme ja kokonaismäärä nyt 43. Taysin alueella on sairaalahoidossa sama määrä kuin tiistaina eli 29. Teholla olevien potilaiden määrä on laskenut kahteen, tiistain luku oli kolme. Alueeseen kuuluvat Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaa ja Kanta-Häme.

Täydennys 7.1.2021 kello 12.13: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat tartuntaluvut.

Oikaisu 7.1.2021 kello 12.46: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että uusia tartuntoja oli todettu kuudessa kunnassa, mutta todellisuudessa niitä oli todettu kahdeksassa. Uusien tartuntojen listalta puuttuivat Orivesi ja Pälkäne, joissa molemmissa oli yksi uusi tartunta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?