Pirkanmaalla on todettu 16 koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 16 uutta koronatartuntaa – Näin THL raportoi tartuntoja Pirkanmaan kuntiin: yksi paikkakunta nousi sen lukuihin ensi kertaa

Yhteensä koko epidemian aikana Pirkanmaalla on todettu nyt yhteensä 1 779 koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kirjasi aattona uusia tartuntoja seitsemälle pirkanmaalaispaikkakunnalle.

Aamulehti kuvasi koronavirustestausta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen näytteenottopisteessä lokakuussa.

24.12.2020 9:18 | Päivitetty 24.12.2020 12:22

Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut keskiviikon aikana 16 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) jouluaattona.

Torstain tartuntamäärä on kuluvan viikon toisiksi korkein päiväkohtainen lukema.

Viikon korkein lukema on keskiviikolta, jolloin Tays kertoi 22 uudesta tartunnasta. Maanantaina puolestaan raportoitiin kahdeksasta uudesta tartunnasta, mikä on pienin uusien tartuntojen määrä yli kuukauteen.

Viime viikon aikana Tays raportoi yhteensä 130 uudesta tartunnasta. Määrä putosi selvästi edellisestä viikosta, jolloin tartuntoja oli 185. Itsenäisyyspäivään päättyneellä viikolla raportoitiin 213 uutta tartuntaa.

Kaikkiaan Pirkanmaalla on koko koronaepidemian aikana todettu nyt 1 779 koronavirustartuntaa.

Testiin pääsee joulunakin

Fimlab tutki Pirkanmaalta 1 295 koronanäytettä.

Tays muistuttaa Twitterissä, että sen koronapuhelin on avoinna läpi joulun.

Myös koronatestiin pääsee Pirkanmaalla joulunakin. Laboratorioyhtiö Fimlab on varautunut tekemään koronatestauksia jouluna kaikkina päivinä.

Virrat nousi koronakartalle

Suomessa on todettu 363 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo jouluaattona. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 34 447 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaalle THL kirjasi torstaina tartuntoja usealle paikkakunnalle. Eniten uusia tartuntoja THL raportoi Tampereelta (11), missä tartuntoja on todettu sen tietojen mukaan nyt yhteensä 1 049.

Ylöjärvelle THL kirjasi kolme uutta tartuntaa ja yhden uuden tartunnan Kangasalle, Lempäälään, Pälkäneelle, Pirkkalaan ja Sastamalaan.

Samalla Virrat nousi ensimmäistä kertaa näkyviin THL:n tilastoon. Virroilla on todettu nyt viisi koronavirustartuntaa. THL kertoo tartuntoja vain paikkakunnilta, joissa niitä on koko epidemian ajalta varmistunut yli neljä.

Taysin ja THL:n koronaluvut voivat poiketa toisistaan, koska tartuntoja tilastoidaan eri tavoin. Lisäksi THL:n tiedot päivittyvät viiveellä.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut