Koronatestiin pääsee jouluna Pirkanmaalla - Koronavirus - Aamulehti

Koronatestiin pääsee Pirkanmaalla myös jouluna – testeissä voi olla ruuhkaa pyhien jälkeen

Fimlabin koronanäytteenotto palvelee Pirkanmaalla jouluna. Kaikki kolme näytteenottopistettä ovat avoinna joka päivä aatosta tapaninpäivään.

Fimlabin koronatestiin pääsee Tampereella muun muassa Messu- ja urheilukeskuksessa, jossa drive-in koronatestausta kuvattiin 22. lokakuuta.

17.12.2020 7:01

Aamulehti

Pirkanmaalla pääsee koronatestiin myös jouluna. Laboratorioyhtiö Fimlab on varautunut tekemään koronatestauksia jouluna kaikkina päivinä, kertoo Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila.

Jouluna koronatestiin pääsee kaikilla Fimlabin näytteenottopisteillä Tampereella, joskin niiden aukioloaikoja on hieman lyhennetty. Fimlabilla on Tampereella kolme testauspistettä: Hatanpäällä, Tampereen yliopistollisella sairaalalla sekä Messu- ja urheilukeskuksella.

Jouluaattona Fimlabin näytteenottopisteiden aukioloajaksi on suunniteltu kello 8–16. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä näytteenottopisteet palvelevat kello 10–18.

Tällä hetkellä keskimääräinen vasteaika koronanäytteenotosta tulokseen on Fimlabilla yksi vuorokausi. Fimlab kehottaa kuitenkin varautumaan 1–2 päivän vasteaikaan näytemäärän vaihtelun takia.

Lue lisää: Yksi asia vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä koronatesti tuntuu – Näin voit valmistautua testiin etukäteen: "Kuin menisi vettä nenään"

Ohjeet muistettava myös jouluna

Mustila kertoo, että kuluneina viikkoina testeissä on käynyt paljon ihmisiä viikonlopun jälkeen. Maanantai ja tiistai ovat olleet ruuhkaisia päiviä.

– Voi olla, että samaa ilmiötä nähdään, kun ensimmäinen arkipäivä koittaa joulunpyhien jälkeen, Mustila sanoo.

Mahdolliseen runsaaseen kävijämäärään on Mustilan mukaan yritetty varautua myös jouluna ja joulun jälkeen.

Mustila muistuttaa annettujen ohjeiden noudattamisesta myös jouluna, jotta joulun jälkeen ei tapahtuisi tartuntojen ryöpsähdystä.

– Pyhinä varmasti on tilanteita, joissa perinteisesti on totuttu siihen, että tavataan paljon ihmisiä ja ollaan lähikontakteissa, mutta nyt tulevaa joulua täytyy viettää vähän toisella tapaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos