Koronaan sairastuneen kuolemanriski on jopa 4–5 kertaa suurempi kuin kausi-influenssassa - Koronavirus - Aamulehti

Uusi tutkimus: koronaan sairastuneen kuolemanriski on jopa 4–5 kertaa suurempi kuin kausi-influenssassa – Vertailu paljasti yllättävän tiedon Suomesta

Koronaviruksen kuolemanriskiä selvitettiin nyt Lontoossa menetelmillä, joita käytetään yleensä alkeishiukkasten tutkimiseen Cernin jättihiukkaskiihdyttimessä. Tutkimusryhmää johtava Mikael Mieskolainen valmistui TTY:ltä Tampereelta muutama vuosi sitten. Hänellä on huolestuttava arvio tuoreista koronaviruksen tartuntaluvuista.

Kun koronavirusta ja kausi-influenssaa verrataan toisiinsa tartuntakuolleisuuden näkökulmasta, koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti osoittautuu kausi-influenssaa tappavammaksi, sanoo uuden tutkimuksen tehnyttä ryhmää Lontoossa johtanut fyysikko Mikael Mieskolainen. Mieskolainen kuvattiin Lontoon Imperial Collegen kampuksella.

5.12.2020 7:00

Aamulehti

Koronaviruskäyrät sojottavat Suomessa vaarallisen jyrkästi kohti taivasta. Tartuntojen määrä kasvaa nopeasti. Tilanteen vakavuutta ei voi vähätellä, sillä Lontoossa tehty uusi tutkimus paljastaa, että covid-19-tautiin sairastuneen kuolemanriski on 4–5 kertaa suurempi kuin kausi-influenssaan sairastuneen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: