Parkanossa 20 koronatartuntaa, 280 karanteenissa – kaikki tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun - Koronavirus - Aamulehti

Parkanossa 20 koronatartuntaa, 280 karanteenissa – kaikki tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun

Parkanossa on jäljitetty marraskuun puolivälissä ryöpsähtäneen tartuntaketjun altistuneita. Suurin osa sairastuneista on aikuisia.

25.11.2020 16:03

Aamulehti

Parkanossa on todettu 20 koronatartuntaa ja noin 280 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kaupunki tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että tartunnat näyttävät liittyvän samaan tartuntaketjuun. Suurin osa sairastuneista on aikuisia.

Viime viikolla tapahtuneita altistumisia on jäljitetty, ja kaupungin terveys- ja hyvinvointijohtajan Taina Niirasen mukaan lähes kaikki sairastuneet olivat jo karanteenissa.

Keskiviikkoaamuna tartuntoja oli todettu 16, eli uusia tartuntoja on todettu neljä. Lisäksi karanteeniin on asetettu tiistain jälkeen noin 30 henkilöä lisää.

Tartuntaketjujen selvittäminen jatkuu yhä. Niiranen toivoo, että uudet koronaohjeet auttavat estämään uusia tartuntoja.

– Tällä viikolla tartuntoja saatetaan todeta lisää, mutta varmaankin se sitten rauhoittuu. Meillä on nyt aika tiukat säännöt, ja toivotaan, että tämä saadaan tästä talttumaan.

Parkanossa esimerkiksi lukiolaiset ovat etäopetuksessa 19. joulukuuta asti. 7.–9. luokkien karanteenit jatkuvat 27.–29. marraskuuta saakka. Lisäksi kaikki aikuisten harrastustoiminta ja yleisötilaisuudet perutaan itsenäisyyspäivään saakka.

– Suosittelemme myös vahvasti, että perhejuhlia tai tuttavien tapaamisia ei nyt järjestettäisi. Ja jos on vähänkin ylätiehengitysoireita, niin matalalla kynnyksellä testiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?