Tampereella mahdollisia korona-altistumisia viidessä paikassa - Koronavirus - Aamulehti

Näissä paikoissa Tampereella saattoi altistua koronavirukselle viime viikolla – joukossa teatteri, ravintoloita ja kaksi yleistä saunaa

Uudet mahdolliset korona-altistumiset kävivät ilmi perjantaina positiiviseksi todettujen koronatestien antajien haastatteluissa.

Tays kertoi perjantaina mahdollisista korona-altistumisista viidessä paikassa.­

13.11.2020 15:12 | Päivitetty 15.11.2020 19:34

Aamulehti

Viidessä eri paikassa Tampereella viime viikonloppuna olleet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi mahdollisista altistumisista perjantaina.

Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 6.–8. marraskuuta Kaupinojan saunalla, kahdessa ravintolassa ja kahdessa pubissa.

Taysin infektioylilääkäri Jaana Syrjänen kertoo, ettei voida tietää, moniko kyseisissä paikoissa on ilmoitettuina kellonaikoina ollut.

– Siksi me näistä kansalaisille kerromme. Että jos tietää olleensa, osaa tarkkailla vointiaan, vaikka ei olisi koronavilkkua, Syrjänen kommentoi tekstiviestillä.

Kaikki tunnetut lähikontaktit on Syrjäsen mukaan jo tavoitettu.

Useita mahdollisia altistumisia

Viime viikonloppuna tapahtuneet mahdolliset altistumiset kävivät ilmi perjantaina, kun perjantaina positiiviseksi todettujen koronatestien antajia haastateltiin.

Tays kertoi jo viime viikon sunnuntaina, että mahdollisia altistumisia koronavirukselle tapahtui Tampereella eri paikoissa myös aiemmin samalla viikolla.

Tampereella taas mahdollisia altistumisia koronavirukselle julkisilla paikoilla – joukossa kansankylpylä, teatteri ja ravintola

Tays kehottaa tarkkailemaan vointia ja hakeutumaan testiin heti, jos oireita ilmenee.

Tampereen mahdolliset altistumiset viikolla 45

Rauhaniemen kansankylpylä tiistaina 3. marraskuuta kello 16–18.

Tampereen työväenteatteri keskiviikkona 4. marraskuuta kello 19 alkaen Ikiliikkujat-näytöksessä olleet.

Ravintola teatterikulma keskiviikkona 4. marraskuuta kello 21–22.30.

Kaupinojan sauna perjantaina 6. marraskuuta kello 17–18.

Pub Sisko ja sen veli, Lapintie perjantaina 6. marraskuuta kello 18.30–22.30.

Social Burgerjoint, Hämeenkatu lauantaina 7. marraskuuta kello 14–15.

Kievari Kahdet kasvot, Kauppakatu lauantaina 7. marraskuuta kello 16–19.

Sitko Pizza sunnuntaina 8. marraskuuta kello 13–14.

Pirkanmaalla yhdeksän uutta tartuntaa

Tays kertoi perjantaina yhdeksästä uudesta koronatartunnasta Pirkanmaalla. Fimlab tutki alueelta yhteensä 1 563 näytettä. Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 833 tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi perjantaina, että koko maassa uusia tartuntoja on todettu 316. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa todettu 18 858.

THL kertoi perjantaina neljästä uudesta koronakuolemasta Suomessa. Taysin erityisvastuualueella todettiin yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus. Sairaalahoidossa on Taysin erityisvastuualueella nyt yhteensä 8 henkilöä.

Korjaus 13.11.2020 kello 15.48: Jutussa luki ensin virheellisesti, että Pirkanmaalla kerrottiin perjantaina viidestä uudesta koronatartunnasta. Tays kertoi perjantaina yhdeksästä ja torstaina viidestä uudesta tartunnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?