Kangasalan Tredussa todettu koronavirustartunta - Koronavirus - Aamulehti

Kangasalan Tredussa on todettu koronavirustartunta – toimipisteessä suositellaan maskin käyttöä: ”Paniikkiin ei ole aihetta”

Tredun Kangasalan-toimipisteessä on todettu koronavirusaltistuminen keskiviikkona. Tartuntaketjun jäljittäminen on alussa, joten oireilevia opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Opiskelijapysäköinti muuttuu Tampereella maksulliseksi huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

11.11.2020 16:47 | Päivitetty 11.11.2020 17:14

Aamulehti

Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa on todettu koronatartunta. Tartunta todettiin Kangasalan toimipisteessä. Tampereen kaupunki tiedotti asiasta keskiviikkona.

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) infektioyksikkö selvittää parhaillaan koronavirukselle altistuneita, ja on altistuneisiin yhteydessä. Altistuneet asetetaan kymmenen päivän karanteeniin.

Tredun Kangasalan-toimipisteessä suositellaan kasvomaskin käyttöä. Kangasalan toimipisteen vahtimestareilta on saatavissa kasvomaskeja opiskelijoille. Myös työntekijöiden suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa.

Tartuntaketjun jäljitys alussa

Tredun koulutusjohtaja Regina Blom kertoo, että tartunta on vahvistettu Tredulle keskiviikkona. Altistuneiden määrä ei ole vielä tiedossa, koska tartuntaketjujen jäljitys on vasta alussa.

– Puhutaan ehkä kymmenistä, Blom arvioi.

Altistuneissa on sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Blom toivoo, että ammattiopistosta hakeuduttaisiin koronatesteihin, jos koulun opiskelija tai henkilökunnan jäsen saa flunssan oireita.

– Pysytään ensinnäkin rauhallisina. Paniikkiin ei ole aihetta, ja odotamme viranomaisten ohjeita. Jos ilmenee flunssan oireita, kaikki tietävät, mitä tehdä, hän sanoo.

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Kangasalalainen oireileva opiskelija voi ottaa yhteyttä Tredun Kangasalan toimipisteen terveydenhoitajaan numerossa 040 711 5356 arkisin kello 8 – 16 tai sähköpostitse johanna.metsa@kangasala.fi.

Tamperelainen opiskelija voi soittaa yleiseen numeroon, joka palvelee klo 22 asti p. 03 10023

Kangasalan ja Pälkäneen alueen koronapuhelin vastaa arkisin 8– 15 numerossa 03 5655 4030.

Taysin koronaneuvonnan tavoittaa numerosta 03 311 65 333 ympäri vuorokauden.

Soita hätänumeroon 112, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, ja yleistilasi heikkenee.

Ohjeet testiin tai vastaanotolle hakeutumisesta saat puhelimitse.

Muista, että et voi käyttää julkisia liikennevälineitä matkallasi näytteenottoon. Jos julkisia liikennevälineitä on pakko käyttää, niissä tulisi käyttää maskia ja noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Vältä myös kontakteja muiden ihmisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut