Tutkimus: Moni koki oppivansa etäopetuksessa huonommin ja saavansa vähemmän tukea kuin normaalisti – suurin osa oppilaista käytti omia laitteita kotikoulussa

Turun yliopiston tutkimus kertoo, että koronarajoitusten takia järjestetty etäopetus sujui pääosin hyvin sekä oppilaiden, opettajien että huoltajien mielestä. Kaikille koulunkäynti kotona ei kuitenkaan sopinut. Professori Pasi Kosken mukaan etäopetuksen pitäisi olla yksilöllisempää.

Suupanniityn koulussa jouduttiin syyskuussa etäopetukseen lyhyellä varoitusajalla, kun koulussa tuli ilmi virustartunta ja altistumisia. Kuvassa opettaja Minna Takala.

19.6.2020 16:45

Kevään etäopetus oli monelle oppilaalle vaativampaa kuin lähiopetus ja oppiminen oli hankalampaa. Näin kertovat etäopetuskokemuksia selvittävän tutkimuksen alustavat tulokset.

Turun yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tutkimukseen vastanneista noin tuhannesta oppilaasta noin puolet koki koulunkäynnin etäopetuksessa vaativammaksi. Lisäksi lähes puolet oppilaista koki oppineensa huonommin kevään etäopetuksen aikana kuin normaalissa koulunkäynnissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut