Matkustajaliikenne laivoilla päättyy Ruotsista, Virosta ja Saksasta – rajaliikenteen tiukennukset jatkuvat toukokuun puoliväliin - Koronavirus - Aamulehti

Matkustajaliikenne laivoilla päättyy Ruotsista, Virosta ja Saksasta – rajaliikenteen tiukennukset jatkuvat toukokuun puoliväliin

Suomen ja Ruotsin välinen raja Torniossa.

7.4.2020 7:33

Hallitus piti kello 8 alkaen tiedotustilaisuuden rajaliikenteen tiukentamiseen liittyvistä linjauksista. Suora lähetys on nyt päättynyt.

Hallitus päätti ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa tänään 7. huhtikuuta jatkaa rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille tehdyn päätöksen sekä liikenteen rajoittamisen voimassaoloa.

Voimassaoloaikaa jatkettiin 14.4.–13.5.2020.

Pääsääntönä on, että kaikki sisärajojen yli Suomeen saapuvat henkilöt ovat Suomessa oleskelunsa aikana velvollisia noudattamaan Suomen terveysviranomaisten ohjeistusta ja pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan viimeisestä Suomeen saapumisesta lukien.

Vaatimus pysymisestä 14 vuorokauden karanteenia vastaavissa olosuhteissa ei koske välttämätöntä ensihoidon ja pelastustoimen henkilöstöä tai tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöä.

Hallitus myös vetoaa työnantajiin, että nämä selvittäisivät keinoja vähentää työntekijöiden rajan yli liikkumista esimerkiksi majoittamalla työntekijöitä työssäkäyntipaikkakunnalla.

Hallitus suosittaa Suomeen Ruotsista, Virosta ja Saksasta liikennöiviä laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin laivoihin, jotka lähtevät 11.4.2020 tai sen jälkeen lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä. Suositus on voimassa 13.5.2020 asti.

Seurasimme tiedotustilaisuuden käänteitä hetki hetkeltä:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: