Rippileirit voivat alkaa kesäkuussa, Tampereen leireistä tietoa pian - Koronavirus - Aamulehti

Rippileirit ja ehtoollisjumalanpalvelukset voivat alkaa kesäkuussa – Tampereen rippileireistä lisätietoa pian

Tampereen seurakuntien konfirmaatio Hervannan kirkossa heinäkuun 7. päivänä 2019.­

5.5.2020 18:17

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ohjeistivat tiistaina seurakuntia kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Kesäkuun alussa voidaan aloittaa enintään 50 hengen jumalanpalvelusten järjestäminen ehtoollisineen, kirkko kertoo tiedotteessaan.

Rippikoululeirit voivat käynnistyä kesäkuussa henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen. Piispat suosittelevat, että yön yli kestävät leirit alkavat vasta juhannuksen jälkeen, jotta poikkeusajan järjestelyihin jäisi riittävästi aikaa.

Viime kädessä seurakunnat päättävät rippikoulun toteutustavoista ja ajankohdasta, tiedotteessa muistutetaan.

Tampereen seurakunnat tekevät ratkaisut rippileireistä johdon kokouksessa torstaina, kertoo kehittämistyön asiantuntija ja tiedottaja Eva Wäljas.

Rippikoulujen tapaamisia ei Tampereen seurakunnissa ole pidetty toukokuun aikana kokoontumisrajoitusten takia. Toukokuulle suunnitellut konfirmaatiomessut siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Rippikouluopetus on jatkunut etänä ja verkossa. Kevään ja kesän rippikoululaisten perheille on lähetetty tekstiviestinä kysely, jolla seurakunta selvittää vanhempien ja rippikoululaisten toiveita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?