Pirkanmaan ely-keskus myöntänyt koronatukea yrityksille - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaan ely-keskus myöntänyt koronatukea yrityksille jo 3,4 miljoonaa euroa – näillä perusteilla rahaa on jaettu

Pirkanmaalla ely-keskuksen koronarahoitus kohdistuu useiden eri toimialojen yrityksiin.

Hallitus on määrännyt ravintolat suljettaviksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kuvituskuva.­

29.4.2020 18:04

Aamulehti

Pirkanmaalla pienet 1–5 henkilöä työllistävät yritykset ovat hakeneet aktiivisesti ely-keskuksen koronarahoitusta. Tiistai-iltapäivään mennessä hakemuksia on saapunut 1 968 kappaletta, niitä on käsitelty 460 kappaletta ja tukea on myönnetty 326 yritykselle yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.

Tähän mennessä tehtyjen päätösten perusteella tuki on kohdistunut Pirkanmaalla erityisesti taksiliikenteeseen, ravintolatoimintaan, moottoriajoneuvojen huoltoon, asuin- ja muiden rakennusten rakentamiseen, baareihin ja kahviloihin sekä ohjelmistojen suunnitteluun ja valmistukseen.

– Olemme onnistuneet tavoittamaan hyvin juuri nyt tukea tarvitsevia yrityksiä. Tähän mennessä tehtyjen päätösten perusteella Pirkanmaalla tuki on myös jakautunut useille eri toimialoille, sanoo vs. johtaja Riikka Joutsensaari Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteessa.

Näihin tukea

Valtaosa eli 290 kappaletta Pirkanmaalla tähän mennessä tehdyistä myönteisistä päätöksistä on tilanneanalyysejä, jossa avustuksen maksimimäärä on 10 000 euroa. Sen avulla yritys voi selvittää ja suunnitella toimintaansa, uusia liiketoimintoja sekä tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriössä ja sen jälkeen.

Pirkanmaalla 36 yritykselle on myönnetty avustusta kehittämistoimenpiteeseen, jossa avustuksen maksimimäärä on 100 000 euroa. Kehittämistoimenpiteet voivat liittyä liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä osaamisen vahvistamiseen.

Tampereen kaupunki teki tiistaina ensimmäiset hylkäävät tukipäätökset – Yksinyrittäjien tuen hakemuksia hyväksytty jo lähes 400

Lista rahoitetuista yrityksistä on julkaistu ely-keskuksen verkkosivuilla. Listattuna ovat 27. huhtikuuta mennessä myönteisen päätöksen saaneet yritykset, niiden toimiala, tukimuoto, yritysmuoto ja yrityksen koko, kotikunta, maakunta sekä rahoitusmäärä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?