Pirkanmaalla 2 uutta koronavirustartuntaa – toimi näin, jos epäilet tartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 2 uutta koronavirustartuntaa – toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tarvitaan lisätyövoimaa erityisesti tehohoitoon ja virukselle mahdollisesti altistuneiden potilaiden hoitoon.

6.5.2020 9:34 | Päivitetty 6.5.2020 10:16

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 2 koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays keskiviikkona. Yhteensä Pirkanmaalla on todettu nyt 217 koronavirustapausta.

Eilen tiistaina Tays tiedotti yhdestä tartunnasta ja maanantaina neljästä tartunnasta.

Pirkanmaalla eniten tartuntoja on todettu Tampereella (130). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL tilastojen mukaan niitä on todettu myös Kangasalla (13), Nokialla (10), Orivedellä (8), Pirkkalassa (11), Sastamalassa (15), Valkeakoskella (14) ja Ylöjärvellä (11).

THL päivittää kuntakohtaiset tilastonsa kerran vuorokaudessa. THL ei kerro julkisuuteen kuntia, joissa on todettu alle 4 tautitapausta.

THL tilastoi Pirkanmaalle ainoastaan yhden uuden tartunnan, kun Tays ilmoitti alueellaan kahdesta tapauksesta. Tilastointitavat eroavat toisistaan.

THL:n mukaan Pirkanmaalla on tehty yhteensä lähes 11 300 koronavirustestiä.

Koko maassa lähes 5 600 tartuntaa

Suomessa on todettu nyt yhteensä 5 573 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Vuorokaudessa määrä nousi 161:lla.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 252 ihmistä, kun THL kertoi keskiviikkona kuudesta kuolemantapauksesta. Tapauksista viisi on kirjattu pääkaupunkiseudulle Hyksin erityisvastuualueelle ja yksi Oulun yliopistollinen sairaalan vastuualueelle.

THL:n tietojen mukaan sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Suomessa laskenut. Tiistaina sairaalahoidossa oli 195 potilasta, keskiviikkona 188.

Myös tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on laskenut. Tiistaina THL kertoi tehohoidossa olevan Suomessa 48 koronapotilasta, keskiviikkona 44 potilasta.

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet tartuntaa, ota ensin yhteys työterveyteen, kuntasi pandemiavastaanotolle tai Taysin koronaneuvontaan.

Koronavirusnäytteitä otetaan Tampereella Tays Keskussairaalan yhteydessä sekä Hatanpäällä. Saat puhelimessa ohjeet, mihin näytteenottopaikkaan hakeudut ja monelta.

Koronanäytteitä ei oteta tavanomaisissa näytteenottopaikoissa, vaan koronatestausta varten on omat pisteensä.

Taysin mukaan testauspaikan löytäminen on ollut joillekin vaikeaa ja siksi opastusta lisätään. Tays päivitti verkkosivuilleen kartat ajanvarauksella toimivista testauspaikoista Hatanpäällä ja Keskussairaalalla.

Keskussairaalassa piste on A-rakennuksessa. Ovessa lukee infektiopotilaat. Tarkempi saapumiskartta näkyy Taysin verkkosivuilla. Jos tulet autolla, odota autossa hoitajaa.

Hatanpäällä näytteenotto tapahtuu C-rakennuksessa. Sisäänkäynti tapahtuu ovesta, jossa lukee korva- ja silmäyksikkö.

Asutko muualla kuin Tampereella? Katso täältä oman kuntasi tärkeät numerot.

Jos epäilet tartuntaa

Ota yhteys puhelimitse työterveyteen, oman kuntasi pandemiavastaanotolle tai terveysneuvontaan tai Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden). Testausaikoja on Taysin mukaan ollut saatavana hyvin.

Et voi käyttää julkisia liikennevälineitä. Tarvittaessa voit käyttää taksia (puh. 0800 98811), kun tilatessa kerrot, että olet menossa koronavirusnäytteeseen. Silloin taksissa on kuljettajaa suojaava pleksi. Noudata myös huolellista yskimishygieniaa matkan aikana.

Vältä kontakteja muiden ihmisten kanssa. Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Hätätilanteissa soita aina 112.

Lähde: Tays

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: