Tamperelainen bussikuski Kimmo Kallio, 58, ei voi tehdä etätöitä - Koronavirus - Aamulehti

Tamperelainen bussikuski Kimmo Kallio, 58, ei voi tehdä etätöitä – Nyt hän vetoaa asiakkaisiin: ”Osa pärskii ja yskii yhä samalla tavalla kuin aikaisemminkin”

Koronavirusepidemiasta huolimatta valtaosa palkansaajista työskentelee aloilla, joilla etätyön tekeminen kotoa ei ole mahdollista. Haastattelimme bussinkuljettaja Kimmo Kalliota, kaupan työntekijä Saija Renvall-Lähdettä, R-kioskin myyjää Kristian Solalaa ja Tesoman apteekkaria Eija Tervolaa. Miltä työskentely poikkeusaikana tuntuu?

Kimmo Kallio, Saija Renvall-Lähde ja Kristian Solala tekevät työtä, jossa koronavirustartunnalta suojautuminen voi olla vaikeaa.­

1.4.2020 12:23 | Päivitetty 3.4.2020 7:49

Aamulehti

2,3 miljoonasta palkansaajasta vain 28 prosenttia tekee työtä, jossa etätyö on mahdollista ainakin silloin tällöin. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen joulukuussa 2019 tekemästä työolokyselystä.

Käytännössä se tarkoittaa, että reilusti yli puolella työntekijöistä kontaktit toisten ihmisten kanssa säilyvät päivittäin siitäkin huolimatta, että ihmisiä on yleisesti kehotettu näitä välttämään koronavirusepidemian takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?