Kotimaisten kasvomaskien valmistus käynnistynyt Tampereella - Koronavirus - Aamulehti

Kotimaisten suu- ja nenäsuojien valmistus käynnistyi Tampereella – Myyntiin apteekkeihin ensi viikolla

Maskit on testattu VTT:n ja Työterveyslaitoksen mittauksissa, kertoo Desingmaskin toimitusjohtaja Ville Hacklin.

DM2.0-maskin sertifikaattimittaukset ovat käynnissä Euroopassa.

18.5.2020 15:52

Aamulehti

Desingmask Oy on käynnistänyt kokonaan kotimaisten suu- ja nenäsuojien valmistuksen Tampereella. Yrityksen tuotantolinjalta valmistuu kymmeniä tuhansia korkeimman suojaustehokkuuden maskeja kuukaudessa.

– Olemme käynnistäneet ensimmäisen suojainmallimme tuotannon. Maskit on lisäksi käytetty VTT:n ja Työterveyslaitoksen testeissä. Suunnittelu, materiaali ja valmistus ovat suomalaisia, kertoo Desingmask Oy:n toimitusjohtaja Ville Hacklin yrityksen tiedotteessa.

Ahlström-Munksjö Oy:n Tampereen tehdas toimittaa kangasmateriaalit koottavaksi Desingmaskin tamperelaiselle sopimuskumppanille.

Yhtiö aikoo laajentaa tuotantoaan. Laajentumistahti riippuu Hacklinin mukaan raaka-ainemateriaalin saatavuudesta.

DM2.0-niminen suojain on testattu tamperelaisessa laboratoriossa. Suodatustehokkuus on yrityksen mukaan mittausten perusteella 97,9 prosenttia.

– Valmistamamme nenä- ja suusuojain vähentää merkittävästi sen käyttäjän hengityksen, puhumisen ja yskimisen myötä leviäviä sylkipisaroita, Hacklin kertoo tiedotteessa.

Sertifiointi menossa

DM2.0-maskit tulevat Hacklinin mukaan myyntiin ensi viikolla.

– Jälleenmyyjät tiedottavat asiasta tarkemmin itse. Maskeja saa muun muassa apteekeista, Hacklin kertoo Aamulehdelle sähköpostilla.

Suomessa ei ole suojainten sertifiointiin tarkoitettuja laboratorioita. DM2.0-maskin sertifikaattimittaukset ovat yrityksen tiedotteen mukaan käynnissä Euroopassa.

– Kun olemme saaneet tuotteellemme parin viikon kuluessa vaadittavan sertifioinnin, pystymme toimittamaan niitä myös sairaalakäyttöön, kertoo Hacklin.

Lue lisää:Tampereella sijaitseva tehdas voi tuottaa materiaalia miljoonaan kasvomaskiin päivässä – Kotimaisilta valmistajilta tulee jatkuvasti tilauksia

Lue lisää:Tampereella voidaan tehdä kuukaudessa jopa kymmenen miljoonan hengityssuojaimen materiaalit – ”Jonkun pitää se tavara ostaa ja ommella”

Desingmask Oy:n pääkonttori on Helsingissä. Yritys on perustettu vuonna 2017.

Se kehittää erityisesti älyteknologiaa hyödyntäviä materiaaleja suojaimissa. DM2.0-maskille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: