Millä ehdoilla hoivakodeissa saa vierailla koronakriisin aikana? - Koronavirus - Aamulehti

Osa hoivakodeista päästää vieraat sisälle, osa antaa tavata yleensä vain ulkona – Tampereen kaupunki pehmensi linjaustaan vierailuihin

Läheiset pääsevät jo vierailemaan hoivakodeissa koronaepidemiasta huolimatta. Hoivaketju Attendossa asukkaita saa tavata heidän omassa huoneessaan. Yksityisessä Viola-kodissa on tapaamishuone. Mehiläinen suosii ulkona tapaamista. Valvira ja aluehallintovirasto joutuivat alkusyksystä muistuttamaan kuntia ja palveluntuottajia, että vierailuja ei voi kieltää.

Tamperelaisessa Viola-kodissa suositellaan, että asukkaat tapaavat vieraita ulkona tai vaihtoehtoisesti tapaamistilassa. Päivi Hyry jutteli Viola-kodissa asuvan isänsä Ahti Mikkosen kanssa. ­

21.10.2020 7:04

Aamulehti

Hoivakodit ovat keventäneet vierailuja koskevia koronarajoituksia sen jälkeen, kun niitä alkusyksystä muistutettiin, että vieraiden vastaanottaminen kuuluu asukkaiden perusoikeuksiin.

Hoivakotien ja kuntien vierailukäytännöt eroavat kuitenkin yhä jonkin verran siinä, pitääkö vierailijan tavata asukasta ensisijaisesti ulkona vai saako hän mennä sisätiloihin. Esimerkiksi iäkkäät omaiset ja hoivakotien asukkaat saattavat kokea vierailut ulkona hankaliksi ainakin viileässä säässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?