Tampere selvittää mahdollisuutta siirtää henkilöstöä sote-palveluihin - Koronavirus - Aamulehti

Tampereen kaupunki selvittää mahdollisuutta välttää lomautukset ja siirtää henkilöstöä sote-palveluihin

Kuntia on suositeltu välttämään lomautuksia. Tampereen kaupunki selvittää, voiko se tarjota tarvittaessa työntekijöilleen muita työtehtäviä.

Monelle vierailu raatihuoneella oli odotettu hetki.­

26.3. 10:10

Aamulehti

Tampereen kaupunki selvittää, voiko kaupungin työntekijöitä siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin lomautusten välttämiseksi.

Tähän mennessä sosiaali- terveyspalveluissa on siirretty muun muassa terveysasemien lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia omasta työstään vastaanottotoiminnan pandemiavastaanotolle.

Päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijöitä, avustajia, suunnittelijoita ja asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt kotihoitoon.

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly puhui resurssipankin mahdollisuudesta Aamulehden koronastudiossa 17. maaliskuuta.

Katso koko studio:Katso koko Aamulehden koronastudio tästä, vastauksia saatiin kymmeniin askarruttaviin kysymyksiin: Neljä Tampereen avainhenkilöä vastaa

Selvitys mahdollisuuksista siirtää työvoimaa muihin tehtäviin on käynnissä ja osittain vielä kesken.

Selvityksessä kirjataan tiedot siitä, missä yksiköissä lisähenkilöstöä tarvitaan ja millaisiin tehtäviin. Lisäksi kaupunki selvittää, mitä osaamista ja koulutusta tehtävän hoitaminen edellyttää ja voidaanko tehtävään kouluttaa työntekijöitä lyhytkestoisella perehdytyksellä.

Koronaviruksen vuoksi osa kaupungin palveluista on suljettu asiakkailta. Valtaosa kaupungin palveluista voi kuitenkin toimia yhä normaalisti.

Jos kaupungin työntekijälle ei ole mahdollista järjestää työtä, ensimmäisenä vaihtoehtona kaupunki käyttää vuosiloman pidentämistä. Tämän jälkeen voidaan sopia säästövapaiden käyttämisestä tai palkattomista vapaista.

Tampereen kaupunginhallitus käy läpi koronatilannetta maanantaina 30. maaliskuuta.

Valtioneuvosto palannee kuntien talouden tukemiseen sen jälkeen, kun yritysten tarvitsema taloudellinen tuki on saatu selvitettyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?