Katso lista: Pirkanmaan koronatartunnat 8.5. - Koronavirus - Aamulehti

Lempäälä nousi koronatartuntalistalle – katso tästä Pirkanmaan kuntien tilanne

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisu tuoreimmat tartuntatilastot puoliltapäivin perjantaina. Uusimpana koronavirustilastossa on Lempäälä, jossa todettiin torstaina yksi uusi koronavirustartunta. THL ei tilastoi kuntia, mikäli tartuntoja on viisi tai sen alle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan tartuntoja on todettu Pirkanmaalla perjantaiaamuun mennessä 225.­

8.5.2020 12:59 | Päivitetty 8.5.2020 13:41

Aamulehti

THL:n mukaan Pirkanmaalla on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, joista toinen Ylöjärvellä ja toinen Lempäälässä. Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti aikaisemmin aamulla neljästä uudesta tartunnasta.

Viranomaisten tilastoinnissa on hieman eroa. Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vahvistetut tartunnat. Jos esimerkiksi tartunnan saanut opiskelee Tampereella ja testataan Taysissa, hänet merkataan Pirkanmaan lukuihin, vaikka hän olisi kirjoilla Helsingissä.

THL:n tiedot tilastoidaan toisin päin eli kotipaikkakunnan perusteella. Helsingissä opiskeleva ja HUS:n alueella testattu tartunta voidaan tilastoida Pirkanmaalle, jos potilaan kotipaikkakunta on Tampere.

THL listaa sellaiset kunnat, joissa tartuntoja on todettu yli viisi.

Pirkanmaalla eniten tartuntoja on todettu Tampereella (133). THL:n tilastojen mukaan niitä on todettu myös Kangasalla (13), Nokialla (10), Orivedellä (8), Pirkkalassa (11), Sastamalassa (15), Valkeakoskella (14) ja Ylöjärvellä (14), Lempäälässä (6). Jämsässä tartuntoja on todettu 10.

THL:n kuntakohtaisissa luvuissa voi olla mukana myös myöhemmin negatiiviseksi osoittautuneita testituloksia.

Eilen torstaina Lempäälän kunta tiedotti, että Moision koulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on asetettu karanteeniin. Koulussa paikalla olleista noin viidennes on altistunut.

Näin opiskelu jatkuu Lempäälän Moision koulussa koronatartunnan paljastumisen jälkeen – ohjeistus tarkennettu

Lempäälän Moision koulussa todettu koronavirustartunta: ”Koulussa paikalla olleista noin viidennes on altistunut”

Uusia koronavirustartuntoja 65

THL:n mukaan Suomessa on tähän mennessä todettu 5  738 koronavirustartuntaa. Tartunnoista uusia on 65. Eilen THL kertoi uusia tartuntoja olleen sata.

Eniten koronavirustartuntoja on Helsingissä, jossa tartuntojen määrä on nyt yli 2  100. Helsingissä uusia tartuntoja oli 19 ja tartuntoja on yhteensä 2  108.

Suomessa on eniten koronavirustartuntoja Helsingin lisäksi sen naapurikaupungeissa Espoossa ja Vantaalla. Espoossa tartuntoja on nyt 656 ja Vantaalla 652. Vantaalla uusia tartuntoja on torstaihin verrattuna 17. Kun ne lasketaan yhteen Helsingin uusien tartuntojen kanssa, määrä on 36. Näin Helsingin ja Vantaan uudet tartunnat ovat yli puolet Suomen kaikista uusista tartunnoista. Espoossa uusia tartuntoja rekisteröitiin kuusi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?