Tykissä ja Svenska samskolanissa korona-altistukset Tampereella - Koronavirus - Aamulehti

Tampereen yhteiskoulun lukiossa ja Svenska samskolanissa korona-altistumisia – Tykin tapauksessa mahdollisesti kytkentä Turkuun

Tykistä karanteenissa 25 opiskelijaa ja kolme opettajaa, Svenska samskolanista kolme opiskelijaa.

Vasemmalla Tampereen yhteiskoulun lukio, oikealla Svenska samskolan. Altistuneita on kahdessa oppilaitoksessa yhteensä 31.­

1.10.2020 11:22 | Päivitetty 1.10.2020 13:02

Aamulehti

Tampereen yhteiskoulun lukiossa ja Svenska samskolanissa on tapahtunut korona-altistukset, joiden takia opiskelijoita ja henkilökuntaa on tällä hetkellä karanteenissa.

Tampereen yhteiskoulun lukion rehtorin Tuija Flinckin mukaan koulusta on karanteenissa tällä hetkellä 25 opiskelijaa ja kolme opettajaa.

– Koulun ulkopuolisen henkilön aiheuttama korona-altistus on tapahtunut sunnuntaina koululla järjestetyssä opetustilanteessa. Olen tiedottanut tapahtuneesta koulun sisällä ja toimimme tartuntatautiyksikön ohjeiden mukaan.

Svenska samskolanin rehtori Ronny Holmqvist sai torstaiaamuna tiedon kolmen opiskelijan mahdollisesta korona-altistumisesta ja siitä, että he ovat tällä hetkellä karanteenissa.

– Tilannetta selvitetään, eikä minulla tällä hetkellä ole enempää tietoa asiasta.

Tampereen yliopistollisen sairaalan infektiolääkäri Jaana Syrjänen oli saanut tiedon Tampereen yhteiskoulun lukion mahdollisesta korona-altistuksesta torstaiaamuna Turun kaupungin tartuntatautien valvontayksiköstä.

– On ilmeistä, että yhteiskoulun lukion altistumisella on kytkentä Turkuun. Jäljitystiimimme tekee parhaillaan selvitystyötä, sanoo infektiolääkäri Syrjänen.

Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila vahvisti torstaina, että tapaus on tunnistettu.

– Mahdollisella korona-altistumisella on kytkentä Turkuun, mutta valitettavasti en voi kertoa asiasta tämän yksityiskohtaisemmin.

Juttuun lisätty torstaina 1.10.2020 kello 12.55 Turun asiantuntijalääkäri Jane Marttilan kommentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?