Pirkanmaalla todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa – Koko Suomessa todettuja tartuntoja nyt 5 880 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa – Koko Suomessa todettuja tartuntoja nyt 5 880

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tarvitaan lisätyövoimaa erityisesti tehohoitoon ja virukselle mahdollisesti altistuneiden potilaiden hoitoon.­

9.5.2020 9:37 | Päivitetty 9.5.2020 13:00

Aamulehti

Perjantaina Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti asiasta lauantaina aamulla.

Torstaina Pirkanmaalla todettiin neljä tartuntaa, samoin keskiviikkona. Yhteensä Pirkanmaalla on todettu nyt 227 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päivitti lauantaina Suomessa todettujen koronatartuntojen määräksi 5 880. Määrä kasvoi perjantaina kerrotusta 142 tapauksella. Perjantaina ilmoitettuja uusia tartuntoja oli 65 ja torstaina sata.

Tays kertoi lauantaiaamuna, että testejä on otettu sadoilta oireisilta, mutta tartuntoja todettu vain kaksi. Sairaalahoitoa tarvitsevat vain yksittäiset potilaat.

Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoi perjantaina, että edelleen on rauhallista ja sairaalahoidossa on vain yksittäisiä potilaita.

Koronarajoitusten purkamisen odotetaan lisäävän tartuntojen määrää, mutta vaikutus riippuu Sandin mukaan olennaisesti siitä, millaisin askelin rajoitukset puretaan.

Kuolleita nyt 265

Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yhteensä 265 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lauantaina. Määrä on kasvanut eilisestä viidellä. Eilen kerrottiin niin ikään viidestä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta.

Tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on THL:n mukaan 45. Sairaalahoidossa on nyt yhteensä 161 ihmistä.

Taysin erityisvastuualueella eli Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan alueella kuolleita on kolme, joten määrä ei ole kasvanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?