Pirkanmaalla vahvistettu yksi uusi koronavirustartunta – koko maassa koronatautiin kuollut 149 ihmistä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla vahvistettu yksi uusi koronavirustartunta – koko maassa koronatautiin kuollut 149 ihmistä

Kaikkiaan tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla 185.

Pirkanmaalla on vahvistettu tähän mennessä 24 koronatartuntaa.

22.4.2020 9:11 | Päivitetty 22.4.2020 9:46

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on vahvistunut yksi uusi koronavirustartunta. Asiasta kertoo Tays keskiviikkoaamuna.

Yhteensä tartuntoja on todettu Pirkanmaalla 185.

Päivittäin todettujen uusien tartuntojen määrä jatkaa Pirkanmaalla jo tutulla, maltillisella linjalla. Eilen tartuntoja vahvistui kaksi ja maanantaina yksi.

Tuore luku kertoo sen, paljonko edellisen päivän aikana ja kuluvan päivän aamuun mennessä on Taysin infektioyksikölle raportoitu positiivisia testituloksia. Testituloksia valmistuu päivittäin useissa erissä yöhön asti. Testejä tekevät Fimlab ja yksityiset laboratoriot.

Laboratoriotestillä todetut tartunnat ovat vain osa todellisesta tartuntamäärästä.

Tays kuitenkin tiedottaa, että näytteenottomäärät ovat olleet nyt merkittävästi suurempia kuin viime viikolla.

Fimlabista kerrottiin Aamulehdelle maanantaina, että siellä pystytään analysoimaan jo selvästi yli 500 näytettä päivässä. Tavoitteena on ollut kasvattaa aiemmin kerrottu 300–350 näytteen kapasiteetti päivässä kaksinkertaiseksi huhtikuun aikana. Fimlabin analysoimista näytteistä on päivässä noin 50–60 prosenttia Pirkanmaalta.

Jos tämä mies soittaa, olet todennäköisesti altistunut koronavirukselle – Juha Rannikko jäljittää nyt tartunnan saaneita Pirkanmaalla: ”Emme me syyllisiä etsi”

THL: Suomessa kuollut 149

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL keskiviikkona päivittyneiden tietojen mukaan Suomessa on raportoitu 149 koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta. Luku on noussut kahdeksalla eilisestä.

Ilmoitettuja tapauksia on nyt 4 129. Lukema nousi eilisestä 115:lla.

Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on laskenut entisestään Suomessa. eilen sairaalassa oli 202, tänään 199. Sen sijaan tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on noussut 67:ään. Luku kasvoi eilisestä neljällä.

Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on vain kuusi henkilöä. Heistä yksi on tehohoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: