Mehiläisen uusi koronatestauspiste Tampereen keskustaan - Koronavirus - Aamulehti

Mehiläisen Kaupin koronatestauspiste siirtyi keskeiselle paikalle Tampereen ytimeen – Ensimmäisenä aamuna noin tunnin jonotusaika

Drive-in-testauspiste aukesi Plevnan parkkitalon katolle tiistaina.

Autojonot kiersivät elokuussa Mehiläisen koronatestauspisteelle Plevnan pysäköintitalon katolla Tampereen Finlaysonilla. Yksityiset toimijat tekevät Pirkanmaalla koronatestausta Fimlabin lisäksi.­

11.8.2020 10:21 | Päivitetty 12.8.2020 9:44

Aamulehti

Mehiläinen on avannut tiistaina uuden koronatestauspisteen Tampereen keskustaan Plevnan parkkitalon katolle. Drive-in-testauspiste avautui kahdeksalta aamulla.

Testauspiste sijaitsi aikaisemmin Kauppi Sport Centerin parkkipaikalla.

Hieman yhdeksän jälkeen tiistaiaamuna parisenkymmentä autoa odotti vuoroaan jonossa rakennuksen katolla. Mehiläisen Finlaysonin toimipisteen palvelupäällikkö Jaana Saarinen kertoo, että testaus on lähtenyt sujumaan hyvin ja jonot ovat pysyneet maltillisina.

– Tämä on näyttänyt toimivan tosi hienosti. Noin tunnin verran tässä vain joutuu tällä hetkellä jonottamaan, Saarinen sanoi aamulla.

Työterveyshoitaja Viola Kupiainen otti näytteitä Mehiläisen uudella drive-in-testauspisteellä tiistaina.­

Testaus toimii kuten muissakin drive-in-pisteissä. Testiin tulevat odottavat autojonossa vuoroaan. Jokainen testiin tuleva soittaa autosta paikan päällä Mehiläisen kontille, jossa tarkistetaan, että testiin tulevalla on Mehiläisen Digiklinikalta saatu lähete. Testiin ei voi tulla ilman lähetettä.

– Asiakkaiden ei tarvitse nousta autosta pois. Kun hoitaja on saanut lähetteen auki, hän tulee autolle ottamaan näytteet, Saarinen sanoo.

Koronanäytteiden lisäksi testauspisteellä voidaan ottaa muun muassa pika-CRP-näytteitä ja nielunäytteitä.

Kontti nostettiin rakennuksen katolle maanantaina illalla. Näytteet lähetetään kontista analysoitavaksi laboratorioon.

Saarinen muistuttaa, että testiin tulevien kannattaa ottaa kännyköiden parkkisovellukset pois päältä parkkitaloon ajaessa. Tiistaina testauspisteellä huomattiin, että jotkut sovellukset aktivoituvat automaattisesti parkkitalon porteilla. Testiin tuleva saa lähtiessään ilmaisen ulosmenolipukkeen, jotta testiin jonottamisesta ei tarvitse maksaa itse.

Sijainti antaa joustoa

Koronatestauspiste siirrettiin Kaupista keskustaan, jotta se olisi lähempänä Mehiläisen Finlaysonin toimipistettä. Saarisen mukaan uusi sijainti nopeuttaa näytteiden ja henkilökunnan liikkumista toimipisteen ja testausaseman välillä.

Jos autojonot kasvavat pitkiksi, tarvittaessa näytteenottoon voidaan lisätä henkilökuntaa nopeasti. Tiistaina näytteitä oli ottamassa kolme työntekijää.

Mehiläinen on tiedottanut asiakkaitaan testauspisteen siirtymisestä. Lisäksi tiistaina Kaupissa oli varmuuden vuoksi henkilökuntaa ohjaamassa eksyneet oikeaan paikkaan.

Plevnassa testauspisteen aukiolot laajenevat. Tiistaina testauspiste oli auki kello 8–11, mutta keskiviikosta lähtien testiin pääsee arkisin kello 8–15. Saarisen mukaan Mehiläinen seuraa tilannetta ja tarvittaessa laajentaa aukioloaikoja myös viikonlopuille.

Testaukseen tulevat odottavat autossa, kun hoitaja tulee ottamaan näytteen.­

Työterveyshoitaja Viola Kupiainen desinfioi välineitä testausten välillä.­

Mehiläisen kontti nostettiin Plevnan parkkitalon katolle maanantaina. Kontissa hoitajat tarkistavat testiin tulevien lähetteet ja käsittelevät näytteitä, jotka lähetetään laboratorioon analysoitavaksi.­

Juttua päivitetty 11.8.2020 kello 11.42: Päivitetty kauttaaltaan lisätiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?