Koulunkäynninohjaaja kertoo etäopetuksesta koronakriisissä Tampereella - Koronavirus - Aamulehti

”Soitathan varmasti huomennakin?” – Etäkoulu on kestänyt yli kuukauden ja se näkyy: osa Tampereen koululaisista on itkuisia ja surullisia, kun koulunkäynninohjaaja soittaa

Kun Tampereen Takahuhdin koulun koulunkäynninohjaajat soittavat oppilaille kotiin, osa lapsista kuulostaa surullisilta ja jopa itkee puhelimessa. Tamperelaiskoulujen rehtoreille tehdyn kyselyn mukaan Tampereella ei ole yhtään oppilasta, johon ei olisi saatu yhteyttä etäkoulun aikana.

– Etäopiskeluun tuo haastetta se, että siitä puuttuvat keskittymistä ja oppimista tukevat rakenteet. Kotona lapsi voi vaikkapa luikahtaa kesken kaiken pöydän alle tai alkaa seurailla, mitä ikkunan takana tapahtuu. Ohjaaja on joihinkin oppilaisiin yhteydessä useita kertoja päivässä, jotta nämä saavat tehtyä ja palautettua tehtävät aikataulussa, Tampereen Takahuhdin koulun vastuukoulunkäynninohjaaja Kirsi Formulahti kertoo.

5.5.2020 12:21 | Päivitetty 5.5.2020 12:49

Aamulehti

”Voithan sinä soittaa iltapäivällä uudestaan?”

”Ei lopeteta puhelua vielä, minä näytän sinulle minun kissan.”

”Soitathan varmasti huomennakin?”

Näin ikävä kuuluu etäkoulua käyvien lasten puheluissa, kun koulunkäynninohjaajat soittavat heille kotiin. Esimerkit kertoo Tampereen Takahuhdin yhtenäiskoulun vastuukoulunkäynninohjaaja Kirsi Formulahti. Hän sanoo, että osa lapsista on nyt hyvin yksinäisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: