Tampereen kaupunki jakanut päivässä jo yli tuhat kasvomaskia - Koronavirus - Aamulehti

Tampereen kaupunki jakanut päivässä jo yli tuhat kasvomaskia, kangasmaskien jakaminen alkaa torstaina - ”Hankala ennakoida, kuinka paljon maskeja aiotaan hakea”

Kertakäyttömaskeja jaetaan kerralla neljä kappaletta henkilöä kohden. Kun kangasmaskeja ruvetaan jakamaan, niitä voi jakaa henkilöä kohden kaksi kappaletta.

Tampereen kaupungin viransijainen palveluneuvoja Heikki Karppi jakaa kertakäyttömaskeja. Niitä on varattu yksittäisen henkilön yhtä hakukertaa varten neljä kappaletta.­

18.8.2020 15:50 | Päivitetty 18.8.2020 16:30

Aamulehti

Tampereen kaupunki jakaa kertakäyttömaskeja vähävaraisille. Maskeja jaetaan muun muassa Puutarhakadun hoitotarvikejakelussa ja Tampereen seurakuntien järjestämien ruokakassijakeluiden yhteydessä. Maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole itse niitä varaa ostaa.

Tiistaina maskeja oli jaettu Tampereella puoleen päivään mennessä hieman yli 1 000 kappaletta. Maanantaina 17.8. maskeja oli jaettu hoitotarvikejakelussa noin 200 kappaletta.

Kertakäyttöisiä maskeja jaetaan kerralla neljä kappaletta henkilöä kohden. Tampereen kaupunki päätti kankaisten maskien jakamisesta tiistaina iltapäivällä.

Maskeja voi noutaa muun muassa Kuninkaankadun hoitotarvikepalvelusta. Jakelupisteitä pyritään laajentamaan eri puolille Tamperetta.­

– Kangasmaskeja pitäisi jakaa enemmän kuin yksi kappale henkilöä kohden, sillä niitä täytyy pestä. Kangasmaskeja aletaan jakaa torstaista lähtien hoitotarvikejakelupisteessä sekä Sarviksen sosiaaliaseman neuvonnasta, sanoo Tampereen kaupungin palvelujohtaja Maritta Närhi.

Maskeja varattu neljä miljoonaa

Vielä on aikaista sanoa, kuinka kauan maskeja aiotaan jakaa. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) linjauksen mukaan maskisuositus on voimassa sairaanhoitopiireissä, joissa koronatartuntoja on havaittu viimeisen kahden viikon aikana. Toistaiseksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kuuluu tähän ryhmään.

Maskeja on tällä hetkellä varattu jaettavaksi noin neljä miljoonaa kappaletta, ja niitä tilataan tarpeen mukaan lisää. Maritta Närhi ei osaa sanoa, kuinka kauan alkuperäinen erä maskeja riittää.

Kankaisten maskien jakaminen alkaa torstaina. Niitä on varattu kaksi kappaletta henkilöä kohden.­

Hatanpään Sosiaalipalvelujen neuvonnassa osoitteessa Hatanpäänkatu 3 J maskeja on jaettu ensimmäisenä päivänä noin 120 pakettia. Opasteita maskien jakelupisteeseen löytyi runsaasti.­

– Vielä on hankala ennakoida, kuinka paljon maskeja aiotaan hakea. Esimerkiksi perjantaina Suomen Punaisen Ristin jakelupisteestä maskeja haki vain viisi ihmistä.

Tämänhetkisen linjauksen mukaan kangasmaskeja saa jakaa yhdelle henkilölle kaksi kappaletta ja kertakäyttömaskeja kaksi kappaletta. Henkilö voi myös valita, haluaako hän kaikki neljä maskia kertakäyttömaskeina.

Maskien jakelupisteitä pyritään laajentamaan myös alueellisesti eri puolille Tamperetta.

Päivitetty 18.8. kello 16.30: Korjattu kuvatekstiin Heikki Karpin ammattinimikkeeksi viransijainen palveluneuvoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?