Koronavirukseen kuolleiden määrää Suomessa korjattiin alaspäin - Koronavirus - Aamulehti

Koronavirukseen kuolleiden määrää Suomessa korjattiin alaspäin – THL: Menehtyneiden raportoinnissa viiveitä

Sunnuntaina Suomessa kerrottiin 28 ihmisen menehtyneen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Tänään maanantaina THL korjasi lukua alaspäin.

Suomessa koronavirustartuntoja on varmistunut jo yli 2 100. Sairaalahoidossa koronapotilaita on liki 230.­

6.4.2020 16:05

Aamulehti

Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut Suomessa 27 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina iltapäivällä.

Eilen sunnuntaina tautiin kerrottiin menehtyneen Suomessa 28 ihmistä. THL:n mukaan yhden erityisvastuualueen ilmoituksessa on tapahtunut virhe, minkä vuoksi lukua on nyt korjattu.

THL:n mukaan kuolemien raportoinnissa on viiveitä.

Ikä on tiedossa kaikkien Suomessa koronaviruksen vuoksi menehtyneiden osalta. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Yli 80-vuotiaita menehtyneistä on ollut 19, 40–59-vuotiaita kaksi.

Eniten menehtyneitä on Hyksin erityisvastuualueella pääkaupunkiseudulla, missä koronaviruksen vuoksi on kuollut 20 ihmistä.

Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kokonaismäärä nyt 140 – näin tartunnat ovat jakautuneet kunnittain Pirkanmaan sisällä

Tehohoidossa 81 koronapotilasta

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin erityisvastuualueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on THL:n mukaan menehtynyt yksi ihminen.

Erityisvastuualue kattaa Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Taysin erityisvastuualueella on tällä hetkellä sairaalahoidossa 17 koronaviruspotilasta, joista 11 on osastohoidossa ja kuusi tehohoidossa. Luvut ovat nousseet sunnuntaista.

Eilen Taysin erityisvastuualueella oli sairaalahoidossa 16 koronapotilasta. Heistä viiden tila vaati tehohoitoa.

Maanantaina Suomessa sairaalahoidossa kerrotaan olevan 228 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 81.

Suomessa yli 2 100 tartuntaa

Laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja on varmistunut Suomessa nyt 2 176. Määrä on noussut eilisestä 249 tartunnalla.

Tähän mennessä Suomessa on testattu noin 32 800 koronavirusnäytettä. Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus on THL:n mukaan 39 tapausta 100 000 asukasta kohden.

THL muistuttaa, että näytteiden ilmoittamisessa ja kirjaamisessa tartuntatautirekisteriin voi olla viiveitä. THL poimii koronavirustilannetta käsittelevien katsauksiensa tiedot tartuntatautirekisteristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?