Pirkanmaan koronatesteissä ollut tällä viikolla vähän kävijöitä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla kaksi päivää peräkkäin ilman koronatartuntoja – Ylilääkäri: ”Voi olla, että oireita ei vain ole”

Taysin infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen kehottaa hengitystieoireisia hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Pirkanmaalaiset ovat hakeutuneet testeihin vähemmän kuin aikaisemmin. Laboratoriohoitaja pitelee kuvassa koronanäytteen testitikkua drive-in pisteessä Kaupissa.

12.5.2020 16:36 | Päivitetty 12.5.2020 16:37

Aamulehti

Pirkanmaalla ei ole viimeisen vuorokauden aikana todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Sama tilanne oli Taysin maanantain koronaraportissa.

Taysin infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen kertoi, että koronatesteissä on ollut tiistaina hiljaista. Pirkanmaalaiset ovat hakeutuneet testeihin selvästi vähemmän kuin aikaisemmin.

– Kannustamme ihmisiä menemään testeihin matalalla kynnyksellä, jos heillä on hengitystieoireita. Voi tietysti olla, että oireita ei vain ole.

Viime viikolla Pirkanmaan koronatesteissä päästiin Syrjäsen mukaan välillä yli 300 testin päivävauhtiin.

Taysin lääkärit seuraavat Syrjäsen mukaan tiiviisti, mitä äitienpäivän viikonlopusta seuraa. Monet varmasti kävivät katsomassa äitejään ja matkustivat ehkä kauemmas.

Pirkanmaalla on hyvin kapasiteetteja testeihin. Myös sairaalat ovat hyvässä hoitovalmiudessa.

6 003 koronatapausta

Varmistettuja tautitapauksia on koko maassa tiistain tietojen mukaan 6 003.

Tampereella tartuntoja on todettu 134, Ylöjärvellä 16, Sastamalassa 15, Valkeakoskella 14, Kangasalla 13, Pirkkalassa ja Nokialla 11, Orivedellä 9 ja Lempäälässä 6.

Sairaalahoidossa koronapotilaita on tiistain tietojen mukaan 152. Taysin erityisvastuualueella potilaita on osastohoidossa 2 ja tehohoidossa 2.

Koronaan on kuollut Suomessa 275 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: