Pirkanmaalla todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, testimäärässä hyppäys ylöspäin – Infektiolääkärin mukaan koulujen avaaminen on nyt turvallista - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, testimäärässä hyppäys ylöspäin – Infektiolääkärin mukaan koulujen avaaminen on nyt turvallista

Kyseessä on suurin määrä yhden päivän aikana todettuja tartuntoja toukokuussa.

Myös Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaiden tietoja on voinut joutua vääriin käsiin ja on vaarassa tulla julki internetin Tor-verkossa.

13.5.2020 9:33 | Päivitetty 13.5.2020 12:42

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays keskiviikkoaamuna. Kaikkiaan tartuntoja on todettu Pirkanmaalla nyt 233.

Tätä ennen Pirkanmaan tartunnoissa oli kaksi nollapäivää eli uusia tartuntoja ei testeissä todettu yhtään.

Viisi tartuntaa on suurin päiväkohtainen todettujen tapausten määrä toukokuussa. 30. huhtikuuta kerrottiin kahdeksasta tartunnasta.

5. maaliskuuta alkaneen seurannan aikana suurimmat päiväkohtaiset tartuntamäärät Pirkanmaalla olivat 28. maaliskuuta ja 4. huhtikuuta. Molempina päivinä kerrottiin 18 todetusta tartunnasta.

Fimlabin mukaan eilen Tampereen keskuslaboratoriossa analysoitiin noin 650 näytettä. Viime viikolla näytemäärät vaihtelivat 150–500 näytteen välillä.

THL kertoo keskiviikkona, että Suomessa on todettu 51 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu Suomessa nyt kaikkiaan 6 054.

”Koulujen avaaminen on turvallista”

Infektiotautien osastonylilääkärin Jaana Syrjäsen mukaan Pirkanmaan tiistain tulos ei kerro tautitilanteen muutoksesta.

– Se mahtuu ihan normaalivaihtelun sisälle. Nyt, kun testeissä käytiin taas tavalliseen tapaan, positiivisia testejä tuli muutama, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä Syrjänen sanoo.

Syrjäsen mukaan äitienpäivänä ihmiset eivät tulleet testattavaksi, mistä syystä alkuviikossa uusia tapauksia ei todettu lainkaan. Syrjänen uskoo, että koulujen avaaminen Pirkanmaalla on turvallista.

Nyt todetut tartunnat eivät liity toisiinsa. Pirkanmaalla testataan julkisessa terveydenhuollossa nyt noin 350 epäilyä päivässä. Yksityisten klinikoiden testausmäärät eivät näy samassa tilastossa, mutta niiden toteamat tartunnat sisältyvät Taysin ilmoittamaan lukemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: