Tampere alkaa jakaa maskeja monessa paikassa tiistaina - Koronavirus - Aamulehti

Tampere alkaa jakaa maskeja vähävaraisille tiistaina, ensimmäiset maskit tulivat jakoon jo perjantaina – Katso hakupaikat tästä jutusta

Paikkoja on useita, ja ne on valittu sillä perusteella, että niissä kohdataan vähävaraisia muutenkin.

Tampere saa vähävaraisten maskijakelun käyntiin tiistaina. Jo perjantaina jaettin erä maskeja.

14.8.2020 17:43 | Päivitetty 16.8.2020 16:00

Tampereen kaupunki alkaa jakaa kasvomaskeja tiistaina. Jo perjantaina erä maskeja tuli jakoon SPR:n ruokajakelun kautta.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan Taru Kuosmanen kertoo, että maskeja tulee jakoon vähävaraisille paikkoihin, joissa heitä muutenkin kohdataan: ruoka-apupisteissä ja sosiaalipalvelujen neuvonnassa.

Lisäksi kaupunki jakaa maskeja kohdennetusti esimerkiksi työ- ja päivätoiminnassa tai kotihoidossa palveluliikenteessä, kun ikäihmiset matkustavat päiväkeskuksiin.

– Tätä seurataan koko ajan ja selvitämme, onko tarvetta muihin pisteisiin, Kuosmanen sanoo.

Jakopaikat vähävaraisille

Pääministeri Sanna Marin (sd.) linjasi torstaina, että vähävaraiset saavat maskeja maksutta, vaikka pääasiallisesti maskit on tarkoitus hankkia itse.

Maskeja saa aluksi neljä kappaletta/hakukerta.

Jo perjantaina maskeja oli jaossa erä maskeja kello 16 alkaen SPR:n ruokajakelun kautta osoitteessa Otavalankatu 12 A.

Tampere jakaa maskeja kaupungin eri palveluissa tiistaista 18. elokuuta alkaen.

Hoitotarvikejakelu, Kuninkaankatu 14–16, avoinna: ma, ti ja to klo 8–16, ke klo 8–18 ja pe klo 8–14.

Sosiaalipalveluiden neuvonta, Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9–15, ti, ke ja pe klo 9–14.

Maskeja on myös jaossa seurakunnan Hävikkiruokajakelupisteissä.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos kodin ulkopuolella on välttämätöntä liikkua, ja palatessa riskialueelta Suomeen sekä matkoilla esimerkiksi lentokentältä karanteeniolosuhteisiin. ja muutenkin paikoissa, joissa etäisyyttä ei voi pitää.

Tuloja ei tarkisteta

Kuosmanen sanoo, että tuloja tai vähävaraisuutta ei maskeja jaettaessa kysytä.

– Korostamme kuitenkin, että ensisijaisesti pitäisi hankkia itse. Muuten luotamme siihen, mitä ihminen sanoo ja että hän tarvitsee maskit.

Kuosmanen sanoo, että Tampereen toive oli, että maskien hankintakulut olisi huomioitu perustoimeentulotuessa,kuntouttavan työtoiminnan kulukorvauksessa ja esimerkiksi minimieläkkeissä. Se olisi ollut hänen mukaansa helpompi tapa kaupungille

Toistaiseksi kaupungilla ei ole tarkkaa arviota siitä, miten paljon maskeja kuluu. Määrää on kuitenkin arvioitu muun muassa ruoka-apua hakevien ja sosiaalipalvelujen neuvonnan asiakasmäärien mukaan. Sen lisäksi on arvioitu, minkä varren tarvitsijoita on heissä, jotka eivät näissä palveluissa käy. Maskeja lasketaan Kuosmasen mukaan aluksi neljä hakukertaa kohden. Määriä ja kysyntää arvioidaan jakelun lähdettyä käyntiin.

Maskien riittävyydessä ei pitäisi olla ongelmaa, sillä Tuomi Logistiikan logistiikkajohtaja Antti Sinervo kertoi aiemmin Aamulehden haastattelussa. että maskitilanne on hyvä ja varastossa on miljoonia maskeja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos