Suomessa todettiin kolmas koronavirustartunta - Koronavirus - Aamulehti

Suomessa todettiin kolmas koronavirustartunta – altistuneita selvitetään

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi maanantaina 2. maaliskuuta uudesta koronavirustartunnasta Suomessa.

28.2.2020 19:19 | Päivitetty 28.2.2020 20:37

Aamulehti

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) tiedottaa, että HUSissa todettu toinen koronavirustartunta.

Tiedotteen mukaan tartunnan saanut on työikäinen suomalainen nainen. Hän oli eilen näytteenotossa, mutta palasi sen jälkeen kotiin. HUS kertoo, että nainen sai ohjeen pysytellä eristyksissä kotona.

HUSin infektiolääkärit yhdessä THL:n ja kuntien tartuntatautiyksiköiden kanssa selvittävät altistuneita.

Sairaanhoitopiirin mukaan selvittely on jo käynnistynyt ja altistuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Tartunta on peräisin Pohjois-Italiasta, josta henkilö palasi Suomeen useampi vuorokausi sitten. Matkustaessaan henkilö ei ole altistanut muita ja hänen oireensa ovat alkaneet myöhemmin Suomessa.

Kun altistuneiden määrä on saatu selville lähipäivien aikana, HUSin asiantuntijat arvioivat yhdessä viranomaisten kanssa kokonaistilannetta. Tässä vaiheessa siitä ei pystytä kertomaan enempää.

Perjantaina vahvistunut tapaus on kolmas Suomessa todettu koronatapaus ja toinen suomalaisella todettu.

Suomen ensimmäinen koronavirustartunta todettiin tammikuun lopussa kiinalaisnaisella, joka matkaili Lapissa. Häntä hoidettiin Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä.

Toinen tapaus vahvistettiin tämän viikon keskiviikkona eli 26. helmikuuta Helsingin seudulla. Myös tässä tapauksessa tartunnan saanut on työikäinen nainen. Hän oli saapunut sunnuntaina Pohjois-Italian Milanosta Suomeen. Oltuaan noin puolitoista vuorokautta Suomessa hän soitti terveydenhuoltoon ja kertoi oireista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos