Tiina Jylhän sertifikaatti väärennös - Koronavirus - Aamulehti

HS: Tiina Jylhän kasvomaskien laatusertifikaatti todennäköisesti väärennös

Helsingin Sanomat kertoo, että Tiina Jylhän kauneusklinikka olisi markkinoinut kasvomaskejaan väärennetyllä laatusertifikaatilla.

Tiina Jylhä Keinolla millä hyvänsä -ohjelman julkaisutilaisuudessa The Lookin tiloissa 2017.­

10.4.2020 10:35

Suomen hengityssuojakaupan takana on outo vyyhti, jossa kaiken keskiössä ovat Suomen Kuvalehden paljastamien tietojen mukaan julkkisyrittäjä Tiina Jylhä ja pikavippifirmoista tunnettu liikemies Onni Sarmaste. Yhteensä epäonnisten kauppojen hintalappu on 10 miljoonaa euroa.

Suomen Kuvalehti: Kiinasta tilattujen huonojen kasvosuojien takana sekava sotku – vyyhdin keskellä Tiina Jylhä ja hämärä pikavippimies

Helsingin Sanomien mukaan Jylhän kauneusklinikka olisi markkinoinut kasvomaskejaan väärennetyllä laatusertifikaatilla.

HS on nähnyt Jylhän kauneusklinikan markkinointitarkoituksissa lähettämän CE-sertifikaatin KN95-kasvomaskista. Sertifikaatin saajan ja valmistajan kohdalle on merkitty yritys nimeltä The Look Medical Ltd HK. Tämä osoite on merkitty Kiinan Dongguaniin.

HS:n mukaan sertifikaatti on aito, mutta todellisuudessa se kuuluu toiselle yritykselle. Nähtävä sertifikaatti olisi toteutettu todennäköisesti leikkaa-liimaa-tyylisenä väärennöksenä, jossa The Lookin nimi olisi vaihdettu alkuperäisen yrityksen nimen tilalle.

Väärennöksestä ovat vakuuttuneet lehden haastattelemat asiantuntijat.

Jylhä itse kommentoi HS:lle tekstiviestitse, että ”sertifikaatti on aito, mutta tehtaan nimeä ei paljasteta markkinoinnissa, joten se on peitetty logollamme”. Jylhän mukaan ”jokainen taho voi tilata meidän markkinoimia maskeja testattavaksi mikäli haluaa” ja ”ostaja saa myös aina alkuperäiset certifikaatit”.

Tiina Jylhä kieltäytyi antamasta lausuntoja Iltalehdelle uutisointiin ja laatusertifikaattiin liittyen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?