Ely-keskukset: Pienten yritysten poikkeusrahoitukselle kova kysyntä – ensimmäisiä päätöksiä aletaan tehdä ensi viikolla - Koronavirus - Aamulehti

Ely-keskukset: Pienten yritysten poikkeusrahoitukselle kova kysyntä – ensimmäisiä päätöksiä aletaan tehdä ensi viikolla

Ely-keskukset tukevat 1–5 henkilöä työllistäviä pienyrityksiä koronakriisissä. Haku avautui tiistaina, ja Pirkanmaalta hakemuksia on tullut jo 516 kappaletta.

Keskusta on vetänyt eilen esitellyn ravintolatuen pois hallituksen käsittelystä, kertoo Helsingin Sanomat.­

3.4.2020 12:45 | Päivitetty 3.4.2020 13:26

Aamulehti

Ely-keskukset tukevat koronakriisissä pieniä, 1–5 henkilöä työllistäviä yrityksiä. Ely-keskukset kertovat, että poikkeusrahoitukselle on ollut kysyntää heti alusta lähtien.

Haku avautui tiistaina 31. maaliskuuta, ja hakemuksia oli perjantaiaamuun mennessä tullut ympäri Suomea yhteensä 5 570 kappaletta. Tukea oli haettu yhteensä yli 159 miljoonaa euroa.

Hakemuksista 516 on Pirkanmaalta.

Myös ely-keskuksen koronarahoitusta varten perustettu neuvonta on ollut kiireinen. Yhteydenottoja on tullut paljon sekä sähköpostilla että puhelimitse, ja ajoittain puhelinpalvelu on ruuhkautunut. Jonotusaika on osalla soittajista venynyt pitkäksi.

Pirkanmaan ely-keskuksen vs. johtaja Riikka Joutsensaari kertoo tiedotteessa, että neuvontaan on saatu lisää henkilöstöä. Lisäksi verkkosivuille päivitetään jatkuvasti lisää tietoa, ja siellä myös vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin.

–  Toivomme kärsivällisyyttä, sillä tavoitteenamme on palvella kaikkia, Joutsensaari sanoo.

Ely-keskukset tiedottavat varautuneensa käsittelemään hakemuksia nopeasti. Työtä tehdään kaikissa 15 ely-keskuksessa. Päätösesitysten valmistelu on jo aloitettu, ja ensimmäisiä päätöksiä voidaan alkaa tehdä ensi tiistaina eli 7. huhtikuuta päätöksentekojärjestelmän valmistuttua.

Päätösten tekeminen edellytti ensin muun muassa asetuksen voimaantuloa.

Ely-keskuksen poikkeusrahoitus-sivulla on lisätietoja, kriteerit ja hakuohjeet koronarahoituksen saamiseen.

Yksinyrittäjät eivät hae tukea elyltä, vaan omalta kunnaltaan. 6–250 henkilöä työllistävät yritykset saavat apua Business Finlandista. Ensimmäisenä yrittäjän kannattaa ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa tai rahoittajiinsa.

Pienyritykset

Näin ely-keskusten saamat koronatukihakemukset jakautuvat maakunnittain.

Etelä-Karjala 113

Etelä-Pohjanmaa 156

Etelä-Savo 179

Kainuu 62

Kanta-Häme 162

Keski-Pohjanmaa 68

Keski-Suomi 290

Kymenlaakso 139

Lappi 215

Pirkanmaa 516

Pohjanmaa 115

Pohjois-Karjala 167

Pohjois-Pohjanmaa 363

Pohjois-Savo 244

Päijät-Häme 164

Satakunta 182

Uusimaa 1914

Varsinais-Suomi 522

Yhteensä 5570

Täydennys 3.4. kello 13.25: Lisätty juttuun maakuntakohtaiset hakemusmäärät, tieto haetusta kokonaissummasta ja tieto siitä, että ensimmäisiä päätöksiä voidaan alkaa tehdä ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?