WHO varoittaa Kiinan ulkopuolisista koronavirustartunnoista - Koronavirus - Aamulehti

WHO varoittaa: Kiinan ulkopuoliset koronavirustartunnat voivat olla ”kipinä, josta kasvaa isompi tulipalo”

Koronavirus on jo tappanut enemmän ihmisiä kuin Sars.

WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus.

10.2.2020 19:04

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti maanantaina, koronavirustartunnat henkilöillä, jotka eivät ole matkustaneet Kiinaan, voivat olla ”kipinä, josta kasvaa isompi tulipalo”. Asiasta kertoo Reuters.

Kiinassa ihmiset ovat palanneet töihin pidennetyn lomakauden jälkeen. Koronavirus on aiheuttanut 908 kuolemaa, joista vain kaksi on Kiinan ulkopuolella. Tartuntoja on yli 40 000.

Kiinan ulkopuolella tartuntoja on reilut 330. Niitä on 27 eri maassa.

WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina, että on ”huolestuttavia tapauksia”, joissa virus on tarttunut ihmisiin, jotka eivät ole olleet Kiinassa.

–Se voi olla kipinä, josta kasvaa isompi tulipalo. Tällä hetkellä se on vain kipinä. Tavoitteemme on edelleen leviämisen estäminen, Ghebreyesus sanoi.

Tiedotustilaisuudessa hän korosti, että koronavirus on kaikkien ihmisten yhteinen ongelma. Hän kehotti tutkimaan virusta tieteellisesti ja välttämään politisointia.

Koronavirukseen on nyt kuollut enemmän ihmisiä kuin Sarsiin, joka tappoi maailmalaajuisesti satoja ihmisiä vuosina 2002 - 2003.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut