THL tutkii, miksi jotkut sairastuvat koronavirukseen pahemmin ja jotkut selviävät oireetta - Koronavirus - Aamulehti

Suomessa tutkitaan nyt, miksi jotkut sairastuvat pahemmin ja jotkut selviävät koronatartunnasta oireetta – Tampereella tutkimus aloitettiin ensimmäisten joukossa, nyt näytteen anto on erityisen tärkeää

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vasta alkanut tutkimus koronaviruksen etenemisestä eri ihmisillä tähtää nopeisiin löydöksiin, joilla voidaan pelastaa henkiä koronaepidemian aikana. Pirkanmaalaisilla on tutkimuksessa tärkeä rooli ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Noin 150 näytettä viikossa. Tays ja Tampereen biopankki lähtivät heti mukaan valtakunnalliseen koronavirustutkimukseen. Laboratorioharjoittelija Sanna Koskimäki säilöö biopankkinäytteitä -196-asteiseen säiliöön.­

14.4.2020 7:07 | Päivitetty 14.4.2020 9:01

Aamulehti

Hyytävää höyryä nousee säiliöstä. Tampereen biopankkiin tulleet näytteet säilötään nestetyppisäiliöön, jossa lämpötila on 196 astetta pakkasella.

Kun laboratorioharjoittelija Sanna Koskimäki säilöö käsiteltyjä biopankkinäytteitä talteen, hänellä on järeät suojavarusteet kylmää vastaan: on paksut suojakäsineet, essu ja kasvosuojus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?