Neljä lentoyhtiö Norwegianin tytäryhtiötä hakeutuu konkurssiin - Koronavirus - Aamulehti

Neljä lentoyhtiö Norwegianin tytäryhtiötä hakeutuu konkurssiin

Yhtiöt työllistävät lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa Ruotsissa ja Tanskassa.

Lentoyhtiö Norwegianin taloustilanne on koetuksella. Kuvituskuva.­

20.4.2020 15:01

Lentoyhtiö Norwegianin lentäjät ja matkustamohenkilökunnan Ruotsissa ja Tanskassa työllistävät tytäryhtiöt hakeutuvat konkurssiin. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteella.

Konkurssiin hakeutuvat yritykset ovat nimeltään Norwegian Pilot Services Sweden AB, Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS ja Norwegian Air Resources Denmark LH ApS.

Tiedotteen mukaan Norwegian on joutunut keskeyttämään koronaviruspandemian vuoksi lähes koko lentoliikenteensä. Tästä huolimatta juosseet henkilöstökustannukset tekivät tytäryhtiöiden jatkon mahdottomaksi.

– Olemme tehneet kaikkemme estääksemme tämän viimeisenä keinonamme olleen päätöksen ja pyytäneet valtion tukea sekä Ruotsilta että Tanskalta, Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram kertoo tiedotteessa.

Norjassa vastaavat konkurssit on vältetty valtion tukemin lomautustoimenpitein. Ruotsin ja Tanskan konkurssit vaikuttavat kaikkiaan noin 1 600 lentäjään ja 3 100 matkustamohenkilökunnan jäseneen.

Samalla Norwegian kertoo keskeyttäneensä henkilökunnan tarjoamisen yhdessä OSM Aviationin kanssa omistamilleen tytäryhtiöilleen. Yksi yhtiöistä toimii Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja välittää henkilöstöä muun muassa Norwegianin lennoille Suomessa.

Lentoliikenne on nyt ennennäkemättömän syvässä kriisissä, eikä välttämättä palaa koskaan ennalleen – ”Ihmisten kokema kuolemanpelko on vahva vaikuttaja”

Koronavirus iski Finnairiin ja yhtiö antoi tulosvaroituksen - "Yhtiön kestokyky ulkoisia shokkeja vastaan on hyvä"

Koko Norwegian kertoi toissa viikolla hakeutuvansa yrityssaneeraukseen täyttääkseen ehdot Norjan valtion tukiohjelmalle. Konsernin ensimmäiset kohtalonhetket koittavat ylimääräisessä yhtiökokouksessa toukokuun 4. päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?