Nokialla Kankaantaan alakoulussa todettiin koronavirustartunta - Koronavirus - Aamulehti

Nokian Kankaantaan alakoulussa todettiin koronavirustartunta – altistuneet tavoitettiin perjantaina: ”Puhutaan ihan kohtalaisesta joukosta”

Kankaantaan alakoulussa Nokialla todettiin perjantaina koronavirustartunta, jonka tartuntaketjua on jäljitetty koko ilta.

Kankaantaan alakoulu sijaitsee Nokian keskustan alueella. Koulussa opiskelevat nokialaiset 1.–6.-luokkalaiset.­

23.10.2020 20:42

Aamulehti

Nokialla Kankaantaan alakoulussa on todettu koronavirustartunta.

Nokian kaupungin johtava ylilääkäri Katja Ylitolva kertoo, että kaikki altistuneet saatiin jäljitettyä perjantai-iltaan mennessä. Altistuneet ovat kymmenen päivän karanteenissa.

– Puhutaan ihan kohtalaisesta joukosta. Työtä on tehty hartiavoimin, joten olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki altistuneet on tavoitettu. Lopullisen kokonaismäärän laskeminen katsottiin toisarvoiseksi, ja jätimme sen odottamaan siihen, että olemme saaneet hetken levättyä, hän sanoo.

Altistuneita on jäljitetty Tampereen yliopistollisen sairaalan infektioyksikön ja Nokian kaupungin yhteistyönä.

Kankaantaan alakoulu on noin 450 oppilaan koulu. Altistuneiden joukossa on sekä oppilaita että koulussa työskenteleviä aikuisia.

Todettu koronatartunta ei vaikuta merkittävästi koulunkäyntiin, vaan koulu jatkuu maanantaina normaalisti.

Tartunnan lähteet ovat Pirkanmaalla suurimmaksi osaksi tiedossa, eikä Ylitolvan mukaan niissä ole yleensä suuria yllätyksiä.

Oikaisu 23.10.2020 klo 21.07: Artikkelin ingressissä oli virheellisesti, että tartunta todettiin perjantai-iltana. Tartunta todettiin perjantaina, ja altistuneita jäljitettiin perjantai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?