Näin koronavirustartunta testataan - video näytteenotosta - Koronavirus - Aamulehti

Video ja kuvat näyttävät vaihe vaiheelta, miten koronatesti tehdään: ”Useimpien silmistä valuvat vedet”

Aamulehti vieraili Mehiläisen drive in -koronavirustestauspisteessä Tampereen Kaupissa. Näytteenotossa oli samana päivänä käynyt yli 50 oikeaa asiakasta. Bioanalyytikko Anna Johansson uskoo testaustahdin kiihtyvän. Hän kertoo, että vaikka testiin pääsee vain lääkärin lähetteellä, päivittäin ihmisiä tulee paikalle myös ilman lähetettä. Heitä ei testata.

Anna Johansson pukeutui koronavirustestauspisteellä käytettäviin suojavarusteisiin maanantaina. Essun solmimisessa auttoi Jannika Hohtari. Aamulehti vieraili maanantaina Mehiläisen drive in -testauspisteessä Tampereella Kauppi Sports Centerin kyljessä. Tässä jutussa kerromme lukijoille, mitä testaustilanteessa todella tapahtuu.

7.4.2020 7:02 | Päivitetty 13.8.2020 15:29

Aamulehti

Päivän ensimmäinen käsien desinfiointi. Sen hoidettuaan Anna Johansson voi pukea päähänsä myssyn, kasvoilleen maskin ja silmilleen suojalasit. Essun solmimisessa auttaa työkaveri.

Vielä toinen käsien desinfiointi ja hanskat käsiin, niin hän on valmis kohtaamaan päivän ensimmäisen koronavirustestiin saapuvan asiakkaan. Maanantaina heitä kävi neljän tunnin aikana yhteensä yli 50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos