Koronavirusepidemia alkaa saavuttaa Pirkanmaan - Koronavirus - Aamulehti

Koronavirusepidemia alkaa saavuttaa Pirkanmaata, kaikkia tartunnan lähteitä ei enää tiedetä: ”Ensi viikolla tilanne alkaa olla vaikeampi Pirkanmaallakin”

Suurin osa pirkanmaalaisten koronaviruspotilaiden tartunnoista kytkeytyy Lapin hiihtokeskuksiin tai ulkomaanmatkailuun. Epidemian ruuhkaviikkoina sairaalahoitoon arvioidaan joutuvan Pirkanmaalla jopa 400 potilasta. Vielä Taysissa ei ole ollut tehohoidossa ketään. Infektiolääkäri Jaana Syrjänen sanoo, että hyvin moni koronavirustartunnan saanut on kertonut oireiden alkaneen haju- ja makuaistin häiriöillä.

Tampereen yliopistollisen sairaalan infektio-osaston osastonylilääkäri Jaana Syrjänen on monen kollegansa tavoin tehnyt viime viikot pitkää päivää. –Terveydenhuollossa on varauduttu epidemiaan ja me hoidamme ne ihmiset, jotka tarvitsevat hoitoa. Ei tämä helppoa ole kenellekään ja kovat ajat ovat edessä, mutta tästä selvitään, hän sanoo. Epidemiasta vitsiä vääntäviä meemejä, joita hän on saanut kännykkäänsä lukuisia, hän ei viitsi katsoa.

27.3.2020 19:38

Aamulehti

Ovesta toimitetaan kaksi laatikollista marjapirtelöitä. Saatepaperissa lukee: ” Tiukassa paikassa tarvitaan hyvää energiaa. Haluamme kiittää teitä kaikesta.”

Pirtelöiden lähettäjät haluavat tsempata Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin infektioyksikön henkilökuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos