Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa – Tampereella eniten tautitapauksia, kolmessa muussa kunnassa yli kymmenen tartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa – Tampereella eniten tautitapauksia, kolmessa muussa kunnassa yli kymmenen tartuntaa

Pirkanmaalla on koronatesteillä todettu kolme uutta tartuntaa. Kuva on otettu 6. huhtikuuta Mehiläisen drive-in koronatestauspisteellä Kaupissa.

24.4.2020 9:09 | Päivitetty 24.4.2020 15:35

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays perjantaiaamuna.

Tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla kaikkiaan 191. Suomessa tartuntoja on nyt 4 395, kun perjantaina ilmoitettiin 111 uudesta.

Kolmesta todetusta tartunnasta kerrottiin myös torstaina, sitä ennen tällä viikolla määrä on ollut yksi tai kaksi uutta tartuntaa.

Luvussa ovat mukana laboratoriotestillä todetut tartunnat, mikä on vain osa todellisesta tartuntamäärästä.

Taysin mukaan sairaalassa on edelleen rauhallista. Aiemmin on kerrottu, että kiireetöntä hoitoa aletaan nyt asteittain lisätä.

THL:n iltapäivällä päivittyneiden lukujen mukaan Taysin erityisvastuualueella on nyt yksi henkilö eilistä enemmän sairaalassa. Alueella on kuusi koronavirukseen sairastunutta henkilöä sairaalahoidossa. Heistä yksi on tehohoidossa.

Kolmen on henkilön on raportoitu kuolleen Taysin erityisvastuualueella. Heistä yhden on raportoitu menehtyneen Kanta-Hämeessä ja yhden Pirkanmaalla. Kaikki sairaanhoitopiirit eivät kerro kuolleista tietoja ulospäin.

Taysin keuhkolääkäri Seppo Saarelainen uskoo, että koronavirus voi väistyä kesän ajaksi – Tällaisia vakavasti sairastuneiden oireet ovat ja näin oloa helpotetaan

Todettujen tartuntojen määrä poikkeaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastosta. THL:n perjantaina kertoman tilanteen mukaan Pirkanmaalla on todettu 208 koronavirustartuntaa eli lisäystä olisi neljä. Ne ovat kaikki Tampereelta, jossa on nyt 112 tartuntaa.

HUS:n alueella tartuntoja tuli lisää 92 ja kokonaismäärä on 2 947.

Syynä eroon on se, että Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vahvistetut tartunnat. Jos esimerkiksi tartunnan saanut opiskelee Tampereella ja testataan Taysissa, hänet merkataan Pirkanmaan lukuihin – vaikka hän olisi kirjoilla Helsingissä.

THL:n tiedot tilastoidaan kotipaikkakunnan perusteella. Helsingissä opiskeleva ja HUS:n alueella testattu tartunta voidaan tilastoida Pirkanmaalle, jos potilaan kotipaikkakunta on Tampere.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos