Nyt eletään koronavirusepidemian torjunnan ratkaisevia hetkiä - Koronavirus - Aamulehti

Koronaviruksen torjuntatoimet ovat kaikkien aikojen suurimmat – tamperelainen huippuasiantuntija Pekka Nuorti kertoo, miten epidemiaa nyt torjutaan: ”Näemme vain jäävuoren huipun”

Kiinasta alkunsa saaneen koronaviruksen torjumisessa eletään nyt ratkaisevia hetkiä. Uusia tartunnan saaneita ilmaantuu Kiinassa tuhansia joka päivä, mutta pandemian uhka voidaan saada torjuttua. Tamperelainen epidemiologian professori Pekka Nuorti on Suomen ainoa tautietsivä. Hänen mukaansa viruksen leviäminen laajasti Suomessa on epätodennäköistä. Suomessa erityistä syytä huoleen ei ole.

Uusia koronavirustartunnan sairastuttamia potilaita ilmaantuu eri puolilla Kiinaa tuhansia joka päivä. Näitä taudin tartuttamia potilaita hoidetaan muusta maailmasta eristetyn Wuhanin miljoonakaupungin kansainvälisessä konferenssikeskuksessa, josta on tehty väliaikainen sairaala.

9.2.2020 7:04 | Päivitetty 26.2.2020 7:05

Aamulehti

Epidemiologian professori Pekka Nuorti avaa oven Arvo-rakennuksen kolmannessa kerroksessa Tampereen yliopiston Kaupin kampuksella. Hän tervehtii ystävällisesti, mutta ei kättele.

Nuorti jos kuka tietää, että kättä ei tarjota kausi-influenssan puskiessa päälle ja epidemiariskin uhan alla. Nuorti on ainoa suomalainen, joka on koulutettu tautietsiväksi maailmankuulussa Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksessa CDC:ssä Atlantassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut