Myös Sastamalassa 5 koronatartuntaa – testien määrä tuplataan huhtikuun aikana, Taysin ylilääkäri uskoo jo rajoitusten purevan - Koronavirus - Aamulehti

Myös Sastamalassa 5 koronatartuntaa – testien määrä tuplataan huhtikuun aikana, Taysin ylilääkäri uskoo jo rajoitusten purevan

Pirkanmaan ensimmäinen koronavirustartunta todettiin 5. maaliskuuta.

7.4.2020 9:06 | Päivitetty 7.4.2020 16:59

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiistaina aamulla.

Taysin mukaan laboratoriossa todettuja tautitapauksia on nyt Pirkanmaalla yhteensä 144.

THL:n mukaan tartuntoja on 154. Ero johtuu erilaisesta tilastointitavasta.

Sastamalassa 5 tapausta

THL päivittää listaa myös kuntakohtaisista tartuntamääristä. Tiistaina uusia tapauksia on Pirkanmaalla päivittynyt Tampereella kolme ja Sastamalassa viisi. Vielä maanantaina Sastamalassa oli THL:n tietojen mukaan alle viisi.

Lisäksi Pirkanmaan kunnista tartuntoja on Kangasalla 11, Orivedellä kuusi, Pirkkalassa kuusi, Valkeakoskella 12 ja Ylöjärvellä 7. Nämä luvut ovat samat kuin maanantaina.

Kaikki Pirkanmaan kunnat, joissa on tartuntoja, eivät näy listalla. THL tilastoi listaan ainoastaan kunnat, joissa on todettu yli 4 tartuntaa.

Pirkanmaalla on THL:n lukujen mukaan todettu yhteensä 154 tartuntaa. Listalla on kuitenkin vain 142 tapausta. Se tarkoittaa sitä, että Pirkanmaalla on useita kuntia, joissa on todettu alle 5 tartuntaa.

”Tilanne rauhallinen”

Pirkanmaalla on tällä hetkellä Suomessa toiseksi eniten tartuntoja. Ylivoimaisesti eniten tartuntoja on todettu Uudellamaalla, missä tapauksia on yli 1 400 eli reilusti yli puolet kaikista tapauksista.

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen Taysin infektioyksiköstä arvioi, että hallituksen järeät rajoitustoimet vaikuttavat jo osin Pirkanmaalla.

– Tilanne on Pirkanmaalla rauhallinen. Oletan, että rajoitukset ovat tässä osin vaikuttamassa.

Pirkanmaan tartuntojen määrä ei ole kasvanut merkittävästi viime päivinä. Uusia tapauksia on ollut pitkään noin viisi päivittäin, lukuun ottamatta yksittäisiä yli 10 tapauksen päiviä.

Testaamista lisätään

Perjantaina Tays tiedotti lisäävänsä testauksen määrää. Näytteitä otetaan aiempaa enemmän sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiltä, heidän perheenjäseniltään, yli 70-vuotiailta, ulkomailta tai Suomen riskialueilta palanneilta sekä osastohoidossa olevilta.

Testaamisesta Pirkanmaalla vastaa Fimlab. Palvelujohtaja Anu Mustila kertoo, että koronatestejä tehdään Pirkanmaalla noin 150–200 päivittäin. Luku oli samansuuntainen viime viikolla. Testikapasiteetti Fimlabilla on nyt 350 testiä päivässä, mutta sen alueeseen kuuluu muitakin sairaanhoitopiirejä.

Mustilan mukaan testimäärää ollaan nostamassa niin, että se kaksinkertaistuu huhtikuun aikana ja jopa viisinkertaistuu toukokuussa.

THL:n mukaan koko maassa on tiistai-iltapäivään mennessä tehty noin 34 900 koronavirustestiä.

Tays alkaa ottaa lisää koronanäytteitä nyt – katso, ketkä pääsevät testeihin

Taysin erityisvastuualueella on kuollut yksi ihminen. Sairaalahoidossa on tiistain tietojen mukaan 15 ihmistä, joista kuusi on tehohoidossa. Sairaalahoitoa vaativien määrä on laskenut maanantaista kahdella koronapotilaalla.

Osastonylilääkäri Syrjäsen mukaan yksittäisiä Taysissa sairaalahoidossa olleita potilaita on jo kotiutettu.

Pirkanmaan ensimmäinen koronavirustartunta todettiin 5. maaliskuuta.

THL:n tietojen mukaan koko maassa oli tiistaina 2 308 todettua koronavirustartuntaa.

Pelkästään HUS:n alueella niitä on 1 438. Määrä nousi 76 eilisestä. Koko maassa määrä nousi 132:lla.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on tiistaihin mennessä kuollut Suomessa 34 ihmistä. Vielä maanantaina kuolleita oli 27.

Tuoreimmat uutiset koronaviruksesta: Kiinassa ensimmäinen päivä ilman uhreja, Pirkanmaalla yhteensä 144 tartuntaa

Päivitys 7.4.2020 kello 9.58: täydennetty Jaana Syrjäsen ja Anu Mustilan kommenteilla

Kello 10.49: lisätty tiedot Pirkanmaalta kuntakohtaisesti.

Kello 16.58: lisätty valtakunnallisia tietoja menehtyneistä ja testausmääristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos