Taysin erityisvastuualueella todettu nyt kolmas koronaviruksesta johtuva kuolema – Pirkanmaalla varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Taysin erityisvastuualueella todettu nyt kolmas koronaviruksesta johtuva kuolema – Pirkanmaalla varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa

Kaikkiaan Pirkanmaalla on nyt todettu 188 koronatartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tarvitaan lisätyövoimaa erityisesti tehohoitoon ja virukselle mahdollisesti altistuneiden potilaiden hoitoon.­

23.4.2020 9:12 | Päivitetty 23.4.2020 15:10

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on todettu kolmas koronavirukseen liittyvä kuolema, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti torstaina iltapäivällä.

Taysin erityisvastuualue kattaa Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Tampereen yliopistollisen sairaalan osastonylilääkäri Jaana Syrjänen ei torstaina kommentoi Aamulehdelle, minkä sairaanhoitopiirin alueella kuolemantapaus on tapahtunut.

Syrjänen ei myöskään ota kantaa menehtyneen ikään, asuinpaikkakuntaan tai siihen, onko hän kuulunut koronaviruksen riskiryhmään.

– Nämä asiat ovat yksityisyydensuojan piiriin kuuluvia seikkoja. Lisäksi meitä lääkäreitä sitoo vaitiolovelvollisuus, Syrjänen sanoo.

Syrjänen kuitenkin toteaa, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleelle oli tehty koronavirusdiagnoosi ja hän menehtyi sairaalassa.

Kaikkiaan torstai-iltapäivään mennessä Taysin erityisvastuualueella on sairaalahoidossa viisi koronapotilasta, joista tehohoidossa on yksi.

Pirkanmaalla ensimmäisestä koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta kerrottiin viime viikolla. Toinen Taysin erityisvastuualueella aiemmin sattuneista kuolematapauksista tapahtui maaliskuun lopulla Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella.

Suomessa on THL:n tietojen mukaan kuollut tähän mennessä 172 ihmistä.

Kolme uutta tartuntaa

Pirkanmaalla on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoi Tampereen yliopistollinen sairaala Tays torstaiaamuna.

Tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla kaikkiaan 188.

Kolme todettua tartuntaa on kuluvan viikon suurin päiväkohtainen määrä, sillä maanantaina kerrottiin yhdestä todetusta tartunnasta, tiistaina kahdesta ja keskiviikkona jälleen yhdestä.

Tays kertoo Twitterissä, että henkilökunta on pysynyt terveenä, ja kiireetöntä vastaanotto- ja leikkaustoimintaa lisätään nyt asteittain.

Näin johtajaylilääkäri arvioi koronaviruksen leviävän seuraavaksi myös Pirkanmaalla

Taysissa tehdään taas kiireettömiä hoitoja – tämä kaikki leikkausta odottavien on nyt hyvä tietää

Torstaina kerrotussa luvussa ovat mukana keskiviikolta torstaiaamuun mennessä infektioyksikölle raportoidut Pirkanmaalla todetut positiiviset testitulokset. Testausta tekevät Fimlab ja yksityiset laboratoriot.

Laboratoriotestillä todetut tartunnat ovat vain osa todellisesta tartuntamäärästä. Pirkanmaan todettujen tartuntojen määrä on kuitenkin pysynyt matalana, vaikka testausta on lisätty.

Juttua päivitetty 23.4.2020 kello 15.10: Lisätty Jaana Syrjäsen kommentti ja tieto Taysin erityisvastuualueen koronatilanteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?