Pirkanmaalla kolme uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Suomessa kuusi uutta koronaviruskuolemaa –Taysin alueella vain kolme potilasta sairaalahoidossa

Joka toinen koronavirukseen kuollut on ollut ennen kuolemaansa viimeksi hoidossa sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä. Pirkanmaalla on varmistunut tiistaihin mennessä 197 koronavirustartuntaa.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on kehittynyt Pirkanmaalla maltillisesti. ­

28.4.2020 9:15 | Päivitetty 28.4.2020 17:26

Aamulehti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti tiistaina uusista koronavirustiedoista. THL:n mukaan Suomessa on kuollut 199 ihmistä. Lisäystä tuli kuusi: kaksi Hyksin alueelle ja kaksi Oulun Oysin alueelle. Pohjois-Savon Kysin ja Turun Tysin alueilla kuoli kummassakin yksi potilas.

THL:n mukaan koronavirukseen kuolleista potilaista ja heidän hoitopaikastaan ennen kuolemaa tiedetään, että menehtyneistä 49 prosenttia eli on ollut sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä. 21 prosenttia on ollut erikoissairaanhoidossa, 29 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä, ja 1 prosentti kotona tai muualla.

Kuolleista, joista tällä hetkellä on saatavilla tarkempia terveystietoja, valtaosalla (yli 90 prosenttia) oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia. Yleisimpiä näistä ovat olleet sydänsairaudet ja diabetes.

145 kuolleesta on toistaiseksi saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 52 prosenttia on miehiä ja 48 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40–49-vuotta ja 50-59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on yhdeksän, 70-79-vuotiaita on 30, 80-89-vuotiaita on 69, yli 90-vuotiaita on 32.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 2 800.

Pirkanmaalla kolme tartuntaa

Pirkanmaalla varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoi Tampereen yliopistollinen sairaala tiistaina.

THL:n mukaan Taysin erityisvastuualueella on sairaalahoidossa vain kolme potilasta, joista yksi tehohoidossa. Alueeseen kuuluvat myös Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa.

Suomessa sairaalahoidossa on 200 ihmistä, 13 enemmän kuin eilen. Tehohoidossa on sama määrä potilaita kuin eilen eli 56.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

Eilen maanantaina Tays kertoi, ettei Pirkanmaalla varmistunut sunnuntain aikana yhtäkään tartuntaa. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Yhteensä Pirkanmaalla on toistaiseksi todettu 197 tartuntaa. THL:n tilastoissa uusia tartuntoja ei tullut yhtään, vaan luku oli maanantainen 213. THL tilastoi tartunnat testatun kotipaikan mukaan.

Viruksen testaaminen on lisääntynyt Fimlabin Tampereen keskuslaboratoriossa merkittävästi. Kun testausmäärän päivittäinen keskiarvo oli maaliskuun alkupuolella vielä alle 100, on se noussut huhtikuun loppuun mennessä jo 500:aan.

Fimlab kertoi testimäärien noususta Twitterissä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi laboratorio testaa neljän muun sairaanhoitopiirin potilaita.

Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronavirustartuntaa, viime viikolla uusia tartuntoja varmistui kourallinen – Osastonylilääkäri: ”Jos oireita on, testiin tulisi hakeutua”

Koko maassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan varmistettu tiistaihin mennessä 4 740 tartuntaa. Määrä on noussut maanantaista 45 tartunnalla.

Päivitys 28.4.2020 kello 10.45: Lisätty tieto Fimlabin testimääristä.

Päivitys 28.4.2020 kello 12.10: Päivitetty tuore tieto tartuntojen määrästä koko maassa.

Päivitys 28.4.2020 kello 17.26: Lisätty tietoa kuolleista ja heidän hoitopaikoistaan ja sairaalahoidossa olevien määristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?