Suomessa nyt 206 koronaviruskuolemaa, keskiviikkona 7 uutta tapausta – Katso Pirkanmaan koronatilanne kunnittain - Koronavirus - Aamulehti

Suomessa nyt 206 koronaviruskuolemaa, keskiviikkona 7 uutta tapausta – Katso Pirkanmaan koronatilanne kunnittain

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoitti keskiviikkona 7 uudesta kuolemantapauksesta. Kuolleita on nyt 206. Sairaalahoidossa on 208 potilasta.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

29.4.2020 9:27 | Päivitetty 29.4.2020 16:18

Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays keskiviikkona aamulla.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

Maanantaina Tays kertoi, ettei Pirkanmaalla varmistunut sunnuntain aikana yhtäkään tartuntaa ja tiistaina tiedotettiin kolmesta tartunnasta. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Yhteensä Pirkanmaalla on toistaiseksi todettu Taysin mukaan nyt 198 tartuntaa

Pirkanmaan kunnat

THL tilastoi koronatartuntatapaukset kunnittain. Mukana ei ole kuntia, joissa tapauksia on alle 4.

Näin Pirkanmaan tartunnat jakautuvat kunnittain. Suluissa tiistain luku.

Kangasala 13

Nokia 10 (9)

Orivesi 6

Pirkkala 10 (9)

Sastamala 15

Tampere 118 (115)

Valkeakoski 13

Ylöjärvi 9

Viruksen testaaminen on lisääntynyt Fimlabin Tampereen keskuslaboratoriossa merkittävästi. Kun testausmäärän päivittäinen keskiarvo oli maaliskuun alkupuolella vielä alle 100, on se noussut huhtikuun loppuun mennessä jo 500:aan.

Koko maassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan varmistettu keskiviikkoon mennessä mennessä 4 906 tartuntaa. Määrä on noussut tiistaista 166 tartunnalla.

THL ilmoitti keskiviikkona 7 uudesta kuolemantapauksesta. Kuusi oli Helsingin Hyksin alueella ja Yksi Oulun Oysin.

Kuolleita on nyt 206. Sairaalahoidossa on 208 potilasta.

Taysin erityisvastuualueella koronapotilaita on muita alueita vähemmän sairaalahoidossa. THL:n tietojen mukaan Taysin alueella sairaalahoidossa on neljä potilasta, joista yksi tehohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa on 208 potilasta, joista 51 tehohoidossa.

Tehohoidossa yli puolella pitkäaikaissairaus

THL:n mukaan 149 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 52 prosenttia on miehiä ja 48 naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40–49-vuotta ja 50–59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on yhdeksän, 70-79-vuotiaita on 31, 80-89-vuotiaita on 71, yli 90-vuotiaita on 33.

Tarkempaa tietoa siitä, missä menehtyneet ovat olleet hoidossa välittömästi ennen kuolemaansa on kertynyt 193 henkilöstä: 51 prosenttia on ollut sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä.

Tehohoidossa olleista potilaista 55 prosentilla on ollut jokin pitkäaikaissairaus Tartuntatautirekisterin lääkärin ilmoitusten perusteella. Tieto perustuu 79 tehohoidetun potilaan tietoihin.

Leikkaussaleja avattu

Pshp:n johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoi maanantaina, että infektiotehohoidon paikkamäärä on vähennetty puoleen rauhoittuneen epidemiatilanteen vuoksi. Tilanne ei ole alkuviikkona muuttunut, Sand kertoo keskiviikkona.

Henkilökuntaa on voitu siirtää kiireettömään hoitoon.

– Resursseja on siirretty esimerkiksi vastaanottotoimintaan. Siellä ollaan noin 80 prosenttia normaalista täyden toiminnan tasosta.

Myös leikkaussaleja on avattu ja avataan lisää.

– Tilanne on hallinnassa. Varaudumme nyt kesälomiin ja samalla meillä on valmius ylläpidettynä.

Tartuntamäärät ovat pysytelleet Pirkanmaalla hyvin vähäisinä viime päivinä, vaikka testausta on lisätty.

Aamulehti uutisoi huhtikuussa, että Tampereella kerätään kerran viikossa näyte Viinikan jätevedenpuhdistamolle tulevasta likavedestä. Näytteestä tutkitaan, löytyykö siitä merkkejä koronaviruksesta

Erikoistutkija Tarja Pitkänen THL:stä sanoo, että keräyksen tuloksia ei ole vielä valmiina. Hänen mukaansa niitä voidaan saada aikaisintaan kesäkuussa.

Tamperelaisten jätevesistä etsitään nyt jälkiä koronaviruksesta – voi antaa tietoa alueen epidemiantilanteen etenemisestä

Lue kaikki koronasta: Suomessa nyt 4 740 tartuntaa ja 199 kuollutta, Pirkanmaalla vain yksi uusi tartunta

Päivitys 29.4.2020 kello 10.36: lisätty Juhani Sandin ja Tarja Pitkäsen kommentit.

Päivitys 29.4.2020 kello 12.14: lisätty THL:n kuntakohtaiset tiedot.

Päivitys 29.4.2020 kello 16.17: lisätty THL:n kuolleisuustietoja ja sairaalahoidossa olevien määrät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: