Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronatartuntaa, testejä tehdään 100–300 päivittäin: "Uudenmaan avaaminen ei näy” - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronatartuntaa, testejä tehdään 100–300 päivittäin: "Uudenmaan avaaminen ei näy”

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tarvitaan lisätyövoimaa erityisesti tehohoitoon ja virukselle mahdollisesti altistuneiden potilaiden hoitoon.

3.5.2020 9:44 | Päivitetty 3.5.2020 15:42

Aamulehti

Pirkanmaalla ei ole varmistunut viimeisen vuorokauden aikana yhtään uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays sunnuntaina aamulla.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivät erittäin maltillisesti. Uudet tapaukset mukaan lukien tällä viikolla on varmistunut yhteensä 16 tartuntaa. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Johtajaylilääkri Juhani Sand arvioi, että Uudenmaan rajojen avaaminen ei ole näkynyt toistaiseksi Pirkanmaalla. Nyt kun sairaalassa on hiljaisempaa kuin oli ennustettu, Taysissa on pystytty lisäämään kiireetöntä hoitoa ja avaaman leikkaussaleja.

Testejä on tehty Sandin mukaan päivittäin 100–300.

– Positiivisten näytteiden osuus on ollut noin suurin piirtein prosentin luokkaa. Kaiken kaikkiaan on ollut viime päivät todella rauhallista.

Yhteensä Pirkanmaalla on raportoitu Taysin mukaan 210 tartuntaa. THL:n mukaan kokonaisluku on 231. Ero johtuu tilastoinnista.

Pirkanmaan kunnat

THL tilastoi koronatartuntatapaukset kunnittain. Mukana ei ole kuntia, joissa tapauksia on alle 4.

Näin Pirkanmaan tartunnat jakautuvat kunnittain. Suluissa lauantain tilanne, jos se on muuttunut sunnuntaina.

Kangasala 13

Nokia 10

Orivesi 6

Pirkkala 11

Sastamala 15

Tampere 127 (127)

Valkeakoski 14

Ylöjärvi 11

Sairaalahoidossa Taysin erityisvastuualueella on sunnuntain tietojen mukaan yhä neljä ihmistä, joista yksi on teho-osastolla. Tilanne oli sama lauantaina ja perjantaina.

Myös näytteenotto on lisääntynyt Fimlabin Tampereen keskuslaboratoriossa merkittävästi viime viikkojen aikana.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 220 ihmistä. Lauantaina THL kertoi kahdesta uudesta koronakuolemasta.

Koko Suomessa on todettu yhteensä 5176 koronavirustartuntaa, tiedotti THL lauantaina. Vielä perjantaina tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 5051. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 125.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: