Pirkanmaalla todettu 4 uutta koronavirustartuntaa – viime viikolla Tampereella analysoitiin ennätysmäärä näytteitä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu 4 uutta koronavirustartuntaa – viime viikolla Tampereella analysoitiin ennätysmäärä näytteitä

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa Pirkanmaan koronavirustartunnoista kerran vuorokaudessa.

4.5.2020 9:16 | Päivitetty 4.5.2020 19:34

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 4 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays maanantaina.

Taysin mukaan Pirkanmaalla on todettu laboratoriotestein nyt yhteensä 214 koronatartuntaa.

Taustalla on rauhallinen vappuviikonloppu, sillä Pirkanmaalla todettiin vappuviikonloppuna vain muutamia koronavirustartuntoja. Vappuaattona uusia tartuntoja raportoitiin 3, vapunpäivänä 1 ja sunnuntaina ei yhtäkään.

Koko viime viikon aikana tartuntoja raportoitiin Pirkanmaalla vain 18. Maalis-huhtikuun vaihteessa oli pari päivää, jolloin näin monta uutta tautitapausta raportoitiin yhdessä päivässä.

Testejä runsaasti vappunakin

Johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoi sunnuntaina, että testejä tehtiin Pirkanmaalla vapun aikaankin päivittäin 100–300.

Fimlab kertoi maanantaina Twitterissä, että viime keskiviikkona sen Tampereen keskuslaboratoriossa analysoitiin 750 koronanäytettä, mikä on uusi ennätys.

Fimlab on jo aiemmin kertonut näytemäärien nousseen viime viikkoina merkittävästi. Vielä maaliskuussa testausmäärän päivittäinen keskiarvo oli alle sata, huhtikuun lopussa jo liki 500 näytettä.

Testausmäärä on noussut sen jälkeen, kun testauskriteerejä päivitettiin huhtikuun puolivälissä. Nykyisellään testejä otetaan kaikilta hengitystieinfektioon sairastuneilta, jotka epäilevät koronavirustartuntaa.

THL: koko maassa 73 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi maanantaina 73 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Yhteensä Suomessa on varmistunut nyt 5 327 koronavirustartuntaa.

Maanantai-iltapäivänä THL kertoi kymmenestä uudesta koronakuolemasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa nyt 240 ihmistä.

Taysin erityisvastuualueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut kolme ihmistä. Määrä ei ole noussut sunnuntaista. Pirkanmaan lisäksi Taysin erityisvastuualue kattaa myös Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Covid-19-tartunnan vuoksi sairaalahoidossa on THL:n tietojen mukaan 197 ihmistä, joista 49 tehohoidossa. Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on neljä ihmistä. Heistä yksi on tehohoidossa.

Pirkanmaalla ilmaantuvuus matalaa

Pirkanmaalla viruksen ilmaantuvuus on edelleen matalaa koko maan tilanteeseen verrattuna. Ilmaantuvuudella mitataan todettuja tautitapauksia suhteessa alueen väkilukuun. Luku kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ilmaantuvuusluku on 221, Varsinais-Suomessa 57,9, Keski-Suomessa 50,3 ja Pirkanmaalla 44,9. Matalin luku on tällä hetkellä Etelä-Karjalassa, missä tautitapauksia on 100 000 asukasta kohden todettu 11.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja THL:n luvut eroavat toisistaan, koska tilastointitapa on erilainen. Tays tilastoi kaikki Pirkanmaalle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vahvistetut tartunnat, THL tilastoi Pirkanmaan tartunnat kotipaikkakunnan perusteella. THL:n tilastointi tulee lisäksi viiveellä.

THL:n tilastoihin ei ole maanantaina merkitty uusia tapauksia Pirkanmaalle.

Pirkanmaan kunnissa

THL tilastoi koronatartuntatapaukset kunnittain. Mukana ei ole kuntia, joissa tapauksia on alle 4.

Näin Pirkanmaan tartunnat jakautuvat kunnittain.

Kangasala 13

Nokia 10

Orivesi 6

Pirkkala 11

Sastamala 15

Tampere 127

Valkeakoski 14

Ylöjärvi 11

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: