Sisä-Suomen poliisi ei lähetä poliiseja Uudellemaalle - Koronavirus - Aamulehti

Sisä-Suomen poliisilaitos ei lähetä poliiseja Uudellemaalle – Partiot valvovat omien asemien junia: ” Toistaiseksi pysymme omalla alueella”

Sisä-Suomen poliisi on valmis avustamaan Helsingin ja Uudenmaan eristämisessä tästä päivästä alkaen.

Sisä-Suomen poliisi ei näillä näkymin lähde autolla liikenteeseen Uudenmaan sulkemiseksi. Kuvituskuva.

27.3.2020 8:46

Aamulehti

Eduskunta käsittelee tänään aamulla Helsingin ja Uudenmaan rajojen sulkemista.

Valmista on määrä tulla viimeistään iltapäivällä, jotta poliisi ja muut viranomaiset voivat aloittaa Uudenmaan eristämisen. Määräykset olisivat voimassa 19. huhtikuuta saakka.

Eristäminen tarkoittaa tiesulkuja sekä valtateille että pienemmille teille. Matkustajien matkojen tarkoitusta valvotaan myös rautatieasemilla sekä junissa ja busseissa.

Meneekö Sisä-Suomen poliisista poliiseja auttamaan Helsingin ja Uudenmaan rajavalvonnassa, apulaispoliisipäällikkö Osmo Ovaska?

– Tarkastuspisteille ei mennä, mutta junaliikenteen valvontaan osallistutaan Helsingin poliisilaitoksen pyynnön mukaisesti.

– Tämä ei koske linja-autoja. Linja-autot tarkastetaan tarkastuspisteillä maanteillä.

Mihin silloin mennään?

– Hoidamme oman alueen asemat ja valvomme junaliikenteessä junapartioina, kuten tiedotustilaisuudessa eilen todettiin.

– Toistaiseksi pysymme omalla alueella. Junapartiossa poliisit voivat käydä Uudellamaallakin, mutta tarkemmat suunnitelmat täsmentyvät.

Paljonko Sisä-Suomen poliiseja osallistuu?

– Yleisesti ottaen operaatiosta tiedottaa Helsingin poliisilaitos, enkä kommentoi määriä. Voin vahvistaa, että osallistumme kyllä niiden päätösten mukaisesti mitä sieltä tulee. Toistaiseksi on pyydetty osallistumaan junapartiointiin ja se toteutuu, jos eduskunta tekee päätöksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos