Ylöjärvellä Rinteen vuoropäiväkodissa koronatartunta – Ylilääkäri: Altistuneet tavoitettu ja asetettu karanteeniin - Koronavirus - Aamulehti

Ylöjärvellä Rinteen vuoropäiväkodissa koronatartunta – Ylilääkäri: Altistuneet tavoitettu ja asetettu karanteeniin

10.5.2020 10:12

Aamulehti

Ylöjärvellä Rinteen vuoropäiväkodissa on varmistunut koronatartunta. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Ylilääkäri ja tartuntatautilääkäri Teija Lahti Ylöjärven kaupungilta kertoo, että altistuneita on muutamia. Sitä, oliko varmistunut tartunta aikuisella vai lapsella, Lahti ei kommentoi.

– Tartunnan saanut oli lievästi oireisena ollut kontaktissa siellä paikalla. Tilanne arvioitiin ja ne, jotka ovat mahdollisesti altistuneet, on asetettu karanteeniin. Muuten toiminta jatkuu ihan ennallaan, Lahti sanoo.

Kaupunki tiedotti tartunnasta perjantaina. Lahti kertoo, ettei sen jälkeen ole tullut tietoon, että joku mahdollisesti altistuneista olisi saanut oireita.

Toiminta päiväkodissa on jatkunut normaalisti, joskin kaupungin mukaan siivousta ja hygieniakäytäntöjä päiväkodin tiloissa on tehostettu entisestään.

Neuvonta

Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvontanumero 050 437 1300 palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–18.

Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 palvelee vuorokauden ympäri.

Jos epäilet tartuntaa

Ota yhteys puhelimitse työterveyteen, oman kuntasi pandemiavastaanotolle tai terveysneuvontaan tai Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333.

Et voi käyttää julkisia liikennevälineitä. Tarvittaessa voit käyttää taksia (puh. 0800 98811), kun tilatessa kerrot, että olet menossa koronavirusnäytteeseen. Silloin taksissa on kuljettajaa suojaava pleksi. Noudata myös huolellista yskimishygieniaa matkan aikana.

Vältä kontakteja muiden ihmisten kanssa. Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Hätätilanteissa soita aina 112.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?