Koronavirus - Särkänniemi odottaa viranomaisohjeita - Koronavirus - Aamulehti

Särkänniemen johtaja ei uskalla sanoa, avataanko huvipuisto kesäkuussa: ”Tarvitsemme ehdottomasti viranomaisten tarkempaa ohjeistusta”

Miikka Seppälän mukaan huvipuisto haluaa toimia koronaviruksen jälkeisessä tilanteessa vastuullisesti. 450 kausityöntekijää jo valittu.

Särkänniemi odottaa viranomaisilta nykyistä tarkempaa ohjeistusta huvipuiston avaamisesta.

6.5.2020 7:09

Aamulehti

Tampereen Särkänniemen huvipuiston toimitusjohtaja Miikka Seppälä toivoo lapsiperheiltä ja muilta asiakkailta vielä malttia, vaikka maan hallitus linjasi maanantaina, että koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia voitaisiin alkaa asteittain purkaa kesäkuun alusta lukien.

Valtioneuvosto totesi, että huvipuistoissa, elokuvateattereissa ja eläintarhoissa turvallisuus taataan rajaamalla asiakasmäärää sekä huolehtimalla hygieniasta ja turvaetäisyyksistä.

– Huvipuistojen mahdollinen herääminen on tietenkin iloinen asia ja lapsiperheiden henkireikä, mutta nyt on maltettava vielä hetki. Tarvitsemme ehdottomasti viranomaisten tarkempaa ohjeistusta, miten koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista tullaan ulos, sanoo Seppälä.

Seppälä sanoo, että huvipuistojen toimintalogiikka ylipäätään lähtee turvallisuudesta, jota on korostettava myös poikkeusolojen jälkeisessä avaamisessa.

– Haluamme avata puiston vastuullisesti, joten odotamme viranomaisten tarkempaa ohjeistusta sekä mahdollisesti muualla maailmassa jo toteutettuja käytänteitä.

Kausityöntekijöillä ei työsopimuksia

Särkänniemeen ehdittiin jo keväällä valita kaikkiaan 450 kausityöntekijää. Lisäksi huvipuisto työllistää 100 vakituista ja ravintola Näsinneula 25 henkilöä.

– Työsopimuksia kausityöntekijöiden kanssa ei ole tehty, mutta heitä on pyritty pitämään ajan tasalla meneillään olevasta tilanteesta. Osa valituista on ehtinyt mennä jo muualle, mutta toivomme huvipuiston avaamista mahdollisimman pian, Miikka Seppälä toteaa.

Seppälä pitää valtioneuvoston päätöstä rajoitusten vähittäisestä purkamisesta positiivisena asiana, mutta ”nyt on edettävä terveys ja turvallisuus edellä”.

– Olen ymmärtänyt, että viranomaiset huomioivat rajoituksia purkaessaan muun muassa huvipuistoissa käytettävissä olevan tilan. Meillä käytössämme on yli kymmenen hehtaarin alue Näsijärven rannalla.

Miikka Seppälän mukaan huvipuiston talous ja tulos tulevat olemaan vuoden 2020 osalta joka tapauksessa karua luettavaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: