Pirkanmaalla todettu 15 uutta koronatartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Taysin erityisvastuualueella yksi uusi koronaan liittyvä kuolema – Pirkanmaalla on todettu 15 uutta tartuntaa, näin tartunnat jakautuvat kunnittain

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 65.

Lempäälässä otetaan altistusten takia nyt herkemmin koronatestejä myös peruskouluikäisille. Kuvituskuva Mehiläisen koronatestauspisteeltä.­

30.10.2020 9:22 | Päivitetty 30.10.2020 14:03

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu torstain aikana 15 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays.

THL tiedotti perjantaina iltapäivällä, että Suomessa on raportoitu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Yksi kuolemantapaus on kirjattu Taysin erityisvastuualueella.

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 65. Viimeisten 14 vuorokauden aikana puolestaan uusia tartuntoja Pirkanmaalla on kirjattu 170.

Puoliltapäivin julkaistun THL:n koronatiedotteen mukaan Pirkanmaalla on todettu 13 uutta tartuntaa. Uudet tartunnat jakautuvat kunnittain seuraavasti: Ylöjärvi 4, Tampere 3, Sastamala 2 sekä Kangasala, Mänttä-Vilppula, Pirkkala ja Valkeakoski 1. Tilastosta saattaa puuttua tartuntoja niistä kunnista, joiden tartuntamäärä ei ole ylittänyt viittä.

THL:n laskelman mukaan Pirkanmaalla on todettu kahden viime viikon aikana nyt yhteensä 147 uutta tartuntaa.

Testiin heti, jos oireita ilmenee

Taysin mukaan Pirkanmaalla tutkittiin torstaina 1014 näytettä. Tays kertoo Twitterissä, että nyt esiin on noussut huolestuttava ilmiö: lieväoireiset ihmiset viivyttelevät testiin menoa, jonka vuoksi yhä useammat altistuvat.

Tays muistuttaa, että testiin tulee edelleen mennä heti, kun flunssaoireita ilmenee.

Koko epidemian aikana keväältä alkaen tartuntoja on todettu Pirkanmaalla yhteensä 723.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat eilen tiedotustilaisuudessa, että koronavirustartuntojen kasvu näyttää taittuneen Suomessa.

STM ja THL: Koronavirustartuntojen kasvu näyttää taittuneen Suomessa – loppuvuoden perhejuhlat ovat yksi potentiaalinen riski

Muualla Euroopassa ja maailmalla pandemia on täydessä käynnissä. Sekä tartunnat että kuolemantapaukset ovat nousussa maailmalla. Suomalaisasiantuntijat muistuttavat, että tilanne voi kääntyä alueellisesti nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?